Uusi verkkokauppa Teknavi.com

”Enemmän kuin herätyskello” – älykäs Kello nyt ennakkomyynnissä

Kickstarter-joukkorahoituspalvelun kautta nyt ennakkomyyntiin tullut Kello on uuden ajan aiempaa älykkäämpi vastine perinteiselle kelloradiolle.

Vahvasti suomalaisesta Kello-nimestään huolimatta laitteen takana on yhdysvaltalainen Kello Labs -yritys, jolla ei vaikuta nimensä lisäksi olevan muita merkittäviä siteitä Suomeen.

Kello tarjoaa älykkäitä ohjelmia, jotka tavoittelevat eri asioita. Esimerkiksi se voi auttaa nukahtamaan nopeammin hengitysharjoituksilla tai heräämään aiemmin siirtämällä pikku hiljaa päivittäistä heräämisaikaa aiemmaksi.

Lisäksi Kello herättää juuri haluttujensointujen tahtiin: valita voi soittolistoja, radioita ja podcasteja. Kello sisältää tuen Spotifylle, SoundCloudille, Deezerille, Tidalille sekä TuneIn-radiolle.

Lisäksi Kellon kanssa voi haastaa itsensä painamaan herätyksen torkulle vain tietyn rajoitetun määrän viikossa. Jos määrä ylittyy, Kello voi soida kovemmin, vaihtaa soittolistaa epämiellyttävmpään sekä laittaa valot päälle

Kelloa hallitaan sen kumppaniksi älypuhelimeen asennettavalla sovelluksella.

Kello tarjoaa erilaisia nukkumiseen liittyviä ohjelmia.

Teknisesti Kello-laite sisältää ”korkealaatuisen kaiuttimen”, Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteydet, automaattisesti himmenevän 8×24-LED-matriisinäytön sekä USB-liitännän, josta voi esimerkiksi ladata puhelintaan.

Kello yhdistyy myös IFTTT-palveluun ja sen kautta voi toimia myös kodin muiden älykkäiden laitteiden ohjaajana. Esimerkiksi Kellolla voi myös ohjata SmartThings-laitteita ja Philips Hue -valoja.

Kello on tarjolla aluksi kolmena värivaihtoehtona.

Tällä hetkellä Kello on tilattavissa edullisimmillaan 109 dollarilla, jonka päälle tulevat 15 dollarin toimituskulut Suomeen. 124 dollarin eli reilun 110 euron yhteishinnan päälle voi vielä tulla arvonlisävero- ja tullimaksuja tänne tilatessa.

Kello-toimitusten kerrotaan alkavan maaliskuussa 2017.

Eri Kello-värit.