Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Älykello vai sporttikello? Kokeilimme kolmea uutuusmallia

Teknavin tv-ohjelman tämän illan jaksossa selvitetään, kannattaako kuntoilijan valita älykello vai älykäs sporttikello.

Älykkäät ominaisuudet ovat jo tuttuja monelle sporttikellojen käyttäjille, mutta viime aikoina urheilukelloistakin on tullut täysiverisiä älykelloja. Polarin M600 on suomalaisvalmistajan ensimmäinen kellomalli, joka toimii Android Wear -käyttöjärjestelmällä. Kelloa voi käyttää Android-puhelinten ohella myös iPhonen kanssa, mutta iOS-laitteeseen paritettuna kellon kaikki ominaisuudet eivät ole käytettävissä. IPhonen kautta kelloon ei pysty lataamaan ulkopuolisten kehittäjien sovelluksia eikä kellon näyttöön saa yksityiskohtaisia reittiohjeita karttamuodossa. Myös musiikkisovellus toimii Android-puhelimen kanssa näppärämmin.

Polarin yksi pahimmista kilpailijoista on niin ikään suomalainen urheilukellovalmistaja Suunto, joka toi äskettäin markkinoille uusimman kellomallinsa Spartanin. Testissämme ollut Spartan Sport on ulkoisesti näyttävä kello, joka kelpaa pitää ranteessa juhlavammassakin tilaisuudessa. Spartan ei ole yhtä älykellomainen kuin Polar M600, mutta kellon näytölle saa silti ilmoitukset älypuhelimesta. Spartan tukee tällä hetkellä ainoastaan Applen iPhonea.

Applen oma kellomalli Apple Watch on edennyt toiseen malliversioon, joka on aikaisempaa mallia enemmän sporttikello. Laitteessa on sisäänrakennettu gps-vastaanotin, minkä ansiosta kellon kanssa ei enää tarvitse kantaa älypuhelinta saadakseen tarkan sijaintitiedon juoksu- tai pyörälenkillä. Toisin kuin ensimmäinen malli, Apple Watch Series 2 kestää myös kosteutta mikä tekee siitä käyttökelpoisemman kellon kuntoilijalle.

Lue tarkemmat arviot kelloista alla olevista linkeistä!

Apple Watch 2 on melkein täydellinen sporttikello

Polar M600 on urheilukellojen eliittiä