Suunto Vertical -urheilukello on suunniteltu seikkailijoita varten

Suunnon uusi Vertical -urheilukello tuli markkinoille toukokuun aikana ja on nyt kesän ehtinyt olla seikkailijoiden käytössä. Mitä erityistä kellossa on ja kenelle se on hyödyllinen?

Suunto itse määrittelee, että Suunto Vertical -urheilukello sopii erinomaisesti retkeilyyn ja tavoitteelliseen harjoitteluun ja tämä pitääkin paikkansa. Kello on varusteltu monipuolisilla ominaisuuksilla, joita ei arkipäiväisesti tarvitse vain työpaikan ja kuntosalin väliä matkatessa.

Kellosta löytyy suhteellisen suuri 1,4” näyttö, joka mahdollistaa kellon kartta- ja navigointitoimintojen mielekkään käyttämisen. Suunto Vertical -kello tarjoaa käyttäjälleen kaikkialla maailmassa toimivat offline-maastokartat. Siroon ranteeseen kello voi kuitenkin tuntua alkuun suhteellisen suurelta.

Suomessa sataprosenttisesti uusiutuvalla energialla valmistetusta kellosta on saatavilla kahdeksan eri versiota. Neljä niistä on rakennettu teräksestä (599€) ja toiset neljä titaanista (799€). Titaanisissa versioissa on auringonvalolla toimiva latausmahdollisuus kellolle. Tällaisesta ominaisuudesta on varmasti hyötyä, kun liikutaan useampia päiviä luonnossa ja latausmahdollisuutta ei ole muutoin saatavilla. Tavallisessa arkikäytössä kellon akku kesti noin viikon verran. Tällöin kelloa hyödynnettiin yksinkertaisten harjoitteiden sekä unen seuraamiseen. Akun kestoksi titaaniselle kellolle annetaan jopa 85 tuntia ja teräksiselle versiolle jopa 60 tuntia. Kellossa on tarjolla kuitenkin Tour Mode -tila, joka rajoitta akun käyttöä ja jolloin kellon pitäisi kulkea matkassa mukana jopa 60 päivää ilman latausta.

Suunto Vertical -kellon ehdoton etu on sen mahdollisuudet luonnossa liikuttaessa – niin akunkeston kuin karttapalveluiden ansiosta. Kohderyhmä kuitenkin rajoittuu suhteellisen pieneksi. Kahdeksansadan euron hinta ei palvele käyttäjää mikäli käyttöä ei ole mallin erityisominaisuuksille. Mikäli kuitenkin on tuohon joukkoon kuuluva seikkailija voi tämän mallin avulla suoritukset viedä uudelle tasolle.

Kellon unen mittauksesta jäi hieman vajaavainen kokemus, sillä kello ei tunnistanut kaikkia heräilyjä yön aikana. Liekö tähän se, että testikäyttäjän leposykkeet olivat hyvin matalat, mutta kellon antama kokonaiskuva yöunista ei vastannut todellisuutta, kun katkonaista unta ei pystytty tunnistamaan.

Suunto Vertical -kellon tukena tulee Suunto -sovellus sekä monien muiden Suunnon yhteistyökumppaneiden tarjoamat palvelut ja työkalut mm. Strava, Training Peaks ja Komoot.

Tekniset tiedot: 

  • Akunkesto titaanista valmistetussa kellossa jopa 85 tuntia ja ruostumattomasta teräksestä valmistetussa kellossa jopa 60 tuntia. 
  • Titaanikellon aurinkoa hyödyntävä latausominaisuus tarjoaa vähintään 30 % lisävirtaa aurinkoisina päivinä.
  • Monipuoliset kartta- ja navigointiominaisuudet
  • Markkinoiden paras sijainnin tarkkuus, GNSS-järjestelmä
  • Paino: titaani 74 g ja teräs 86 g
  • Näyttö: safiirilasi, 1,4”
  • Päivittäisen aktiivisuuden seuranta: mm. askeleet, syke, uni, kalorit, stressi
  • Kello on vesitiivis sataan metriin asti
  • 97 erilaista urheilutilaa ja mahdollisuus luoda omia mukautettuja tiloja
  • Suunto Vertical voi muodostaa yhteyden jopa viiteen satelliittijärjestelmään (GPS, GLONASS, GALILEO, BEIDOU, QZSS) ja jopa 32 yksittäiseen satelliittiin samanaikaisesti.

Lue myös: Suunto julkisti uuden Vertical -seikkailukellon

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät FacebookistaInstagramista ja YouTubesta.