Pikatestissä Canon Cinema EOS C70 – hienoa jälkeä vaivattomasti

Canon on tunnettu järjestelmäkameroistaan, mutta nyt valmistaja tähtää uuteen nousuun myös ammattilaistason videokameroiden markkinalla.

Tykkäsimme

Emme tykänneet

  • Apulaitteiden kiinnitys vaatii oman telineen
  • Riittävän nopeiden muistikorttien hinnoista

Cinema EOS C70 hinta alkaen 5 699 €

Peilittömät järjestelmäkamerat ovat muuttaneet nopeasti sekä valo- että videokuvausta. Pienikokoiset kamerat kulkevat kätevästi mukana ja kuvanlaadussa on enää harvoin moittimista. Etenkin videokäytössä on otettu isoja harppauksia tarkennusominaisuuksien kanssa. Kokeilimme kuvauksissa Canonin uusia peilittömiä ja ne vakuuttivat etenkin helpolla käytettävyydellään. Nämä ovat moneen käyttöön erittäin vaivattomia ratkaisuja, mutta ammattilaistason toteutukset puolustavat edelleen paikkaansa.

Canonin uutuus ammattimaiseen videokuvaukseen kulkee nimellä Cinema EOS C70. Kyseessä on uusien R-sarjalaisten rinnalla kulkeva RF-objektiiveja hyödyntävä videokamera. Ensimmäisenä huomio kiinnittyy rungon kompaktiin kokoon ja miellyttävään ergonomiaan. Painikkeet ovat loogisilla paikoillaan ja toiminnot löytyvät helposti. Lisäksi osaa toiminnoista voi ohjata käännettävältä kosketusnäytöltä. Rungossa osuu silmään myös erilliset tuuletusaukot, joiden avulla varmistetaan kennon jäähdytys pitkissäkin kuvauksissa.

Ennen kuvauksiin lähtöä kamerat toki pitää varustella käyttöön sopivaksi. Tässä tulee vastaan pieni haaste, joka on hyvä huomioida ennen käyttöönottoa. Edelleen suurin osa ammattilaistason äänijärjestelmistä kytketään kameraan XLR-liittimillä, mutta C70 käyttää uusia mini-XLR-kytkentöjä. Vanhasta kamerasta tähän siirryttäessä muukin kalusto vaatii siis päivittämistä. Myös ulkopuolisten varusteiden kiinnittäminen vaatii pohdintaa ja raskaammin varusteltaessa ulkopuoliselle kehikolle tulee nopeasti käyttöä. Lisäksi oman haasteensa tuovat muistikortit, jotka pitäisi olla erittäin nopeita V90-luokituksen kortteja. Nämä tekevät oman kustannuksensa siirtymiseen, sillä 128 Gb kortit maksavat tällä hetkellä noin 300 euroa.

Nättiä jälkeä

Itse kuvaamisen näkökulmasta C70 vakuuttaa. Se tarjoaa monipuoliset videoformaatit ja siis vaihtoehtoja monenlaiseen käyttöön. Lisäksi C70 on hidastusominaisuuksien näkökulmasta videokameroiden kärkeä, ja tarjoaa 4K:lla 120 kuvaa sekunnissa ja 2K:lla jopa 180 kuvaa sekunnissa.

Myös lopputulos on vakuuttavan näköistä. Helppokäyttöisen rungon lisäksi uudet erittäin sulavatoimiset RF-objektiivit tekevät työskentelystä miellyttävää. Tarkennusrenkaan pehmeä toiminta helpottaa käsitarkennuksen käyttöä, mutta myös toki C70 tarjoaa myös huippua automaattitarkennuksen saralla.

Canon Cinema EOS C70 on vakuuttava ammattilaiskamera. Kompaktista koosta huolimatta kameran käytettävyys ja ergonomia ovat hyvällä tasolla. Kameralla tekee nättiä jälkeä helposti myös haastavissa tilanteissa, mikä on aina miellyttävä piirre.

Canon Cinema EOS C70
KENNO Super 35 mm Dual Gain Output
PIKSELIT Noin 9,5 MP
KUVANVAKAIN Viisisuuntainen digitaalinen kuvanvakain
ND-SUODIN 2, 4 tai 6 askelta
HIDASTUKSET 4K 120 fps, 2K 180 fps
PAKKAUS AII-I tai Long GOP, 4:2:2, 10-bittinen
NÄYTTÖ 3,5” LCD kosketusnäyttö
LIITÄNNÄT XLR-mini, 3,5 mm stereominiliitin, HDMI, USB-C
TALLENNUS 2 x SD UHS-II V90
PAINO 1 190 g
AKUNKESTO 175 minuuttia

Kuvat: Teknavi