Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Reinikainen: Nokia-puhelinten paluu vie huomion Barcelonan mobiilimessuilla

Mobile World Congress Barcelonassa käynnistyy runsaan viikon päästä. Ensi viikon sunnuntaina useampi matkapuhelinvalmistaja esittelee tämän vuoden kovimmat uutuutensa.

Mukana sunnuntaina julkistusrumbassa on myös suomalainen HMD Global, joka esittelee tulevat Nokian tuotemerkkiä kantavat puhelimensa. Luvassa on ainakin kolme uutuuspuhelinta. Odotetuin niistä on modernisoitu versio 3310-puhelimesta, josta Suomessa on kohistu viime päivät.

Odotettavissa on pitkästä aikaa suomalaismedian ryntäys Barcelonaan. Viime vuosina mobiilimessuilla on nähty pääosin teknologiatoimittajia. HMD:n henkiin herättämät Nokian puhelimet nostavat Nokia-huumaa samaan tapaan kuin takavuosina, kun suomalainen kännykkäjätti esitteli aina messujen kiinnostavimpiin lukeutuvia puhelimia. Itse muistan etenkin vuoden 2012, jolloin Nokia loksautti messuväen leuat esitellessään peräti 41 megapikselin kamerakennolla varustetun 808 PureView -puhelimen.

Aivan samanlaista yllätystä ei ole tällä kertaa luvassa, koska nykymittapuun mukaisesti uutuudet ovat tiedossa jo etukäteen. Viime vuosina hyvin harva valmistaja on pystynyt pitämään lanseeraukset salassa medialta. Osa valmistajista vuotaa tiedot tahallaan lisäten tiedotusvälineiden hypetystä ennen varsinaista lanseerausta.

Barcelonan messut tarjoavat perinteiseen tapaan runsaasti herkkua älypuhelinten, tablettien, älykellojen ja muiden mobiililaitteiden ystäville. 

Samsungilta odotetaan villeimmissä toiveissa uutta Galaxy S8 -lippulaivapuhelinta, jonka odotetaan siivittävän korealaisyhtiön uuteen nousuun älypuhelinmarkkinoilla, joilla Apple on noussut jälleen ykköspaikalle. Voi kuitenkin olla, että S8:n lanseeraus on luvassa myöhemmin tänä keväänä Samsungin omassa tilaisuudessa.

Varmaa sen sijaan on, että Samsung esittelee Barcelonassa Galaxy Tab S3 -tabletin, joka kilpailee etenkin Applen iPad Pron kanssa. Itse asiassa tämäkin laite vuodettiin julkisuuteen jo eilen.

Samsungin korealainen kilpailija LG esittelee Barcelonassa erittäin kiinnostavan älypuhelimen, uuden lippulaivamallin G6:n. Etukäteen julkisuuteen vuotaneissa kuvissa näyttäytyy ainakin ulkoisesti houkuttelevan näköinen älypuhelin, jonka takaosa on lasia.

Huawei ei jää pekkaa pahemmaksi, sillä Suomessakin kovassa vauhdissa oleva yhtiö lanseeraa Barcelonassa P10-lippulaivapuhelimen. Ajankohta on Huaweille hieman aikainen, sillä yleensä se on esitellyt P-sarjan huippulaitteen myöhemmin keväällä omassa tilaisuudessaan. Luvassa on jälleen kerran etenkin kameraan keskittyvä älypuhelin, joka sijoittunee hinnaltaan alle 600 euroon.

Huaweilta odotetaan myös seuraajaa Watch-älykellolle, mahdollisesti kahtena eri versiona.

Sony järjestää lehdistötilaisuutensa viime vuoden tapaan vasta maanantaina, aikaisin aamulla. Mediaväelle esitellään mitä todennäköisimmin useampia uusia malleja, sillä Sony ei ole yleensä tyytynyt yhteen. Vähintään yksi uutuuksista on varustettu nopealla prosessorilla ja korkealaatuisella näytöllä. Muut mallit sijoittunevat alempaan hintakategoriaan. Odotettavissa on myös muita uutuuslaitteita, mahdollisesti älykello ja kuulokkeet.