Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kommentti: Samsungille ei jäänyt muuta vaihtoehtoa

Samsungin tämän vuoden toisen vuosipuoliskon huippu-uutuuden Galaxy Note7:n lopullisesta pysyvästä tuotannon ja myynnin loppumisesta saatiin kuulla eilen.

Muita todellisia vaihtoehtoja ei oikeastaan enää jäljelle jäänytkään Samsungin kehotettua aiemmin kaikkia Galaxy Note7 -käyttäjiä sammuttamaan ja lopettamaan laitteen käytön sekä hyödyntämään korvausmahdollisuuksia ja keskeyttävänsä puhelimen myynnin.

Suurimmat yhdysvaltalaisoperaattorit olivat jo viikonlopun aikana ennen Samsungin ilmoitusta oäättäneet keskeyttää puhelimen myynnin, ja jo sitä ennen avanneet kaikille Note7-omistajille avoimen palautusmahdollisuuden.

Todellisuudeksi oli jo muodostunut, että vaikka Samsung olisi halunnut Note7:n myyntiä vielä kolmannen kerran yrittää jatkaa, merkittävimmät jälleenmyyjät sitä tuskin enää olisivat valikomiinsa uskaltaneet ottaa.

Lisäksi Galaxy Note7:n todellisten ongelmien selvittäminen ja jälleen uusien laitteiden valmistaminen olisi luultavasti kestänyt vähintään viikkoja, jos ja kun asiassa ei oltaisi toisella yrittämällä enää hosuttu kuten näyttää ensimmäisellä vaihtokierroksella käyneen.

Galaxy Note7:n kolmas yritys markkinoille olisi näin valahtanut joulumarkkinoiden ohi ja ensi vuonna Samsungilta on luvassa jo uusi Galaxy S8 alkuvuodesta.

Aikataulut ja muut kuin Samsung olivat jo päättäneet Galaxy Note7:n kohtalon. Samsungin kontolle jäi vain lopullinen kuolleeksi julistaminen.

Nyt kaikki katseet kiinnittyvätkin jo tulevaan Galaxy S8:aan, jonka julkistusta on spekuloitu aikaistettavan. Sopii kuitenkin kysyä onko kiirehtimisessä järkeä, sillä myös Note7:n ongelmien syyn taustaksi on tarjottu kiirettä ehtiä sen lanseerauksessa Applen iPhone 7:n edelle.

Galaxy S8:n kun olisi parempi olla räjähtelemättä.