Suunto julkisti ohuimman, pienimmän ja kestävimmän urheilukellonsa Suunto 9 Peakin

Suunto 9 Peak on tarjoaa kattavat ominaisuudet ohuemmin ja kevyemmin.

Suomalainen, kiinalaisomisteisen Amer Sportsin omistama Suunto on julkistanut uuden Suunto 9 Peak -urheilukellonsa.

Uusi Suunto 9 Peak laajentaa Suunnon urheilukellomalliston huippuluokan valikoimaa aiempien Suunto 9:n ja Suunto 9 Baron jatkona. Suunnon itsensä mukaan uutuus on sen kaikkien aikojen ohuin, pienin ja kestävin kello.

Suunto 9 Peak tulee myyntiin kahtena eri tyyliversiona ja yhteensä neljänä värinä – Granite Blue Titanium ja Birch White Titanium, joissa on käytetty safiirilasia ja rungossa kestävää 5-luokan titaania, sekä All Black ja Moss Gray, joissa on käytetty safiirilasia ja ruostumatonta terästä.

Suositushinnat ovat 569 euroa Suunto 9 Peakille ja 699 euroa Suunto 9 Peak Titaniumille.

Saatavilla Suunto 9 Peak on Suunnon oman verkkokaupan ja valikoitujen jälleenmyyjäkumppanien kautta 17. kesäkuuta alkaen. Ennakkomyynti alkaa kuitenkin jo heti tänään julkistuspäivänä.

Suunto 9 Peak on 37 prosenttia ohuempi ja 36 prosenttia kevyempi kuin aiempi Suunto 9 Baro. Lisäksi siinä on paranneltu ranneke, jossa on uusi metallinen kiinnitystappi.

Suunto 9 Peak, Birch White Titanium.
Suunto 9 Peak, Birch White Titanium.

Ominaisuuksiin Suunto 9 Peakissa kuuluu yli 80 urheilutilaa, kuten juoksu, vaellus, maastopyöräily, hiihto ja uinti, mukautettavat näytöt, joihin voi valita oman harjoituksen kannalta tärkeimmät tiedot, älykäs akunhallintajärjestelmä, rannesykemittaus, säätiedot, barometri ja kellon laajat navigointitoiminnot sisäänrakennetun GPS-paikannuksen voimalla.

Kokonaan uusia ominaisuuksia Suunto 9 Peakissa ovat veren happisaturaation mittaus, jonka avulla on Suunnon mukaan helppo seurata myös korkeisiin paikkoihin sopeutumista, automaattinen taustavalon kirkkauden säätö valaistusolosuhteiden mukaan, nopeampi lataus (akku täyteen yhdessä tunnissa) sekä uusi kellotaulu, joka esittelee viikoittaisia harjoitustilastoja ja innostaa uusiin rutiineihin.

Akunkesto GPS-käytössä yltää parhaimmillaan jopa 170 tuntiin.

Suunto 9 Peak toimii yhdessä älypuhelimen Suunto-sovelluksen kanssa.

Sovelluksella voi tehokkaasti suunnitella reittejä lajikohtaisten lämpökarttojen ja suosittujen aloituspisteiden perusteella ja siirtää ne kelloon offline-navigointikäyttöä varten. Lisäksi avulla voi tutustua uusiin paikkoihin, luoda kiinnostavia kohteita ja tarkastella aiempia seikkailuja henkilökohtaisesta lämpökartasta. Suunnon mukaan Suunto 9 Peakin ja Suunto-sovelluksen välinen synkronointinopeus on myös tuplaantunut uusimman Bluetooth 5 -tekniikan myötä.

“Kun suunnittelemme uuden kellon, aloitamme tutkimalla käyttäjien toiveita ja yhdistämme saadut tiedot viimeisimpiin teknisiin uutuuksiimme. Huomasimme, että käyttäjät haluaisivat kaikki Suunto 9 Baron ominaisuudet, mutta pienemmässä, ranteeseen sulautuvassa muodossa, menettämättä kuitenkaan hippuakaan akunkestosta tai toiminnoista. Suunnittelijamme ja insinöörimme ovat tehneet tiivistä yhteistyötä, jotta Suunto 9 Peak toteuttaisi tämän toiveen”, sanoo Suunnon toimitusjohtaja Heikki Norta. “Meillä on taustalla 85 vuoden kokemus seikkailutuotteiden  valmistamisesta, ja olemme ylpeitä tämän uuden kellomallin pohjoismaisen minimalistisesta tyylistä.”

Suunto 9 Peak, All Black.
Suunto 9 Peak, All Black.
Suunto 9 Peak, Moss Gray.
Suunto 9 Peak, Moss Gray.