Oura julkisti uuden sormusmallin Oura Gen3 Horizonin

Suomalainen Oura Health on julkistanut ja tuonut myyntiin uuden sormusmalli Oura Gen3 Horizonin.

Oura Gen3 Horizon on muotoiltu elegantin pyöreäksi verrattuna aiempaan kulmikkaan leikkauksen sisältävään alkuperäiseen Oura Gen3:een, joka säilyy yhä myynnissä Heritage-lisänimen kera.

Oura Gen3 Horizon tuo lisäksi valittavaksi myös uuden värivaihtoehdon, ruusukullan. Oura Gen3 Horizon -mallin hinta alkaa 367 eurosta ja se on saatavana ruusukullan ohella hopeisena, kiiltävänä mustana, mattamustana ja kultaisena. Myynti on jo alkanut Ouran omassa verkkokaupassa. Eri versioiden hinnat ovat:

  • Oura Ring Gen3 Horizon, hopea: 367 €
  • Oura Ring Gen3 Horizon, kiiltävä musta: 367 €
  • Oura Ring Gen3 Horizon, mattamusta: 471 €
  • Oura Ring Gen3 Horizon, kulta: 524 €
  • Oura Ring Gen3 Horizon, ruusukulta: 576 €

Oura Ring Gen3 Horizon on hieman kalliimpi kuin aiempi Gen3-malli, jonka hinnat alkavat yhä 314 eurosta.

Titaanista valmistettava Oura Gen3 Horizon on ulkomuodoltaan täysin pyöreä, mutta mittaustarkkuuden ja optimaalisen käyttöasennon varmistamiseksi malliin on tehty pieni, sormeen sopiva kuoppa.

Oura Ring Gen3 Horizon vs. Oura Ring Gen3 Heritage.
Oura Ring Gen3 Horizon vs. Oura Ring Gen3 Heritage.

Ominaisuuksiltaan Horizon-malli vastaa aiempaa Oura Gen3 -mallia.

”Oura on tunnettu tyylikkäästä designistaan”, kommentoi Ouran toimitusjohtaja Tom Hale. ”Tutkimuksemme mukaan kuluttajat haluavat seurata omaa terveyttään tavalla, joka sopii saumattomasti heidän elämäntyyliinsä ja samalla näyttää hyvältä. Uusi Oura Gen3 Horizon lunastaa tämän lupauksen uudella muotoilullaan, pitäen mukanaan Ouran rakastetut maailmanluokan mittausominaisuudet.”

Oura Gen3 Horizon eri väreissä.
Oura Gen3 Horizon eri väreissä.

Oura-sormuksessa on sensorit aktiivisuuden, sykkeen sekä sykevaihtelun mittaamiseen. Lisäksi se kykenee tarkkailemaan myös unirytmiä muun muassa hengitystä ja kehon lämpötilaa seuraamalla, ja unen seuranta onkin ollut aina Ouran käytössä keskiössä. Kolmannen sukupolven mallin yhteydessä esiteltyjä uudistuksia ovat muun muassa sykkeen seuranta myös päivällä ja harjoitusten yhteydessä, veren happipitoisuuden seuranta, parannettu unen vaiheiden seuranta sekä päivitetyt lämpötila-anturit, joita on seitsemän kappaletta.

Oura esitteli kolmannen sukupolven mallin sormuksestaan lokakuussa 2021. Maaliskuussa Oura kertoi myyneensä kaikkiaan historiansa aikana eri sormuksiaan yli 1 miljoona kappaletta.

Oura-sormuksen kaikkien toimintojen ja tietojen saaminen käyttöön vaatii maksullisen jäsenyyden. Oura tarjoaa ensimmäisen 6 kuukauden jäsenyyden ilmaiseksi kaupan päälle 31. lokakuuta mennessä ostettuihin sormuksiin uusille asiakkaille, joilla ei jo ole Gen3-sormusta. Tämän jälkeen tehtäviin tilauksiin sisältyy vain yhden kuukauden maksuton jäsenyys. Jäsenyyden tavallinen hinta ilmaisjakson jälkeen on 5,99 euroa kuukaudessa.

Myöhemmin tänä vuonna Oura on julkaisemassa vielä Improved Sleep Staging -ominaisuuden, joka on kehitetty käyttämällä yhtä suurimmista tähän mennessä kerätyistä unidataseteistä. Datan on validoinut Singaporen kansallinen yliopisto. Uuden Improved Sleep Staging -ominaisuuden avulla käyttäjät tulevat entistä tarkempaa dataa omasta unestaan, tehden Ouran älysormuksesta yhden maailman tarkimmista unenseurantalaitteista