Motorola julkisti 249 euron Moto G8 Power -älypuhelimen 5 000 milliampeeritunnin akulla – uutuus tulee myös myyntiin samantien

Motorola on julkistanut uuden Moto G8 Power -älypuhelinmallin, joka täydentää Motorolan keskihintaisten älypuhelinten Moto G -puhelinten mallistoa. Jo aiemmin Suomessa on myyntiin tuotu Moto G8 Plus.

Moto G8 Power tulee Suomessa myyntiin jo tästä päivästä 7. helmikuuta alkaen 249 euron suositushinnalla. Värivaihtoehtoja puhelimesta on kaksi, musta Smoke Black ja sininen Capri Blue.

Merkittävin erikoisuus Moto G8 Powerissa on kookas 5 000 milliampeeritunnin akku, josta Motorolan mukaan riittää virtaa jopa kolmen päivän käyttöön. Akunkeston kerrotaan yltävän myös jopa 188 tunnin musiikin kuunteluun tai 21 tunnin videokatseluun. Akku tukee 15 watin TurboPower-pikalatausta ja puhelimen mukana toimitetaan 18 watin laturi.

Moto G8 Powerissa on 6,4 tuuman IPS LCD -näyttö Full HD+ -tarkkuudella. Järjestelmäpiirinä on Qualcommin keskiluokan Snapdragon 665, RAM-käyttömuistia 4 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 64 gigatavua sekä lisäksi microSD-muistikorttipaikka.

Etukamera on sijoitettu reikänä näytön vasempaan yläkulmaan ja on tarkkuudeltaan 16 megapikseliä ja aukon kooltaan f/2,0. Sormenjälkilukija löytyy takaa Motorolan M-logon kera.

Takakameroita Moto G8 Power tarjoaa peräti neljä kappaletta: 16 megapikselin pääkameran f/1,7-aukolla, 8 megapikselin 118 asteen ultralaajakulmakameran f/2,2-aukolla, 8 megapikselin 2x optisen zoomin telekameran f/2,2-aukolla sekä 2 megapikselin makrokameran f/2,2-aukolla. Makrokameran pikselikoko on 1,75 mikronia, muiden kameroiden 1,12 mikronia. Makrokameran kerrotaan tarkentavan jopa vain 2 senttimetrin etäisyydeltä kohteesta.

Pääkamera tukee 4K 30 fps ja 1080p Full HD 60 fps -videokuvausta, kun ultralaajakulmakameralla videokuvaus rajoittuu korkeintaan Full HD 30 fps -tasolle.

Muita ominaisuuksia Moto G8 Powerissa ovat kaksi SIM-korttipaikkaa, joista toinen on jaettu muistikortin kanssa, 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys, Wi-Fi 802.11b/g/n ja Bluetooth 5.0 -yhteydet, FM-radio, USB-C ja 3,5 mm -liitännät, sekä hintaluokassa varsin poikkeuksellisesti myös stereokaiuttimet. Valitettavasti ja yllättäen NFC-lähiyhteyttä Moto G8 Power ei tue.

Käyttöjärjestelmäversiona on Android 10. Mukana ohjelmistossa ovat tutut Moto Actions -pikatoiminnot esimerkiksi taskulamppuvalon käynnistämiseen tai näyttökuvien tallentamiseen.

Puhelimen mitat ovat 155,95 x 75,84 x 9,63 millimetriä ja paino 197 grammaa. Sisällä on nanopinnoite vedenkestävyyttä parantamassa mutta luokitellusti pölyn- ja vedenkestävä Moto G8 Power ei ole.

Verrattuna hieman tyyrimpään, suositushinnaltaan 269 euron Moto G8 Plussaan tarjoaa Moto G8 Power suuremman akun, lisänä telekameran, sekä makrokameran syvyyskameran sijaan. Muiden kameroiden tarkkuudet ovat kuitenkin Moto G8 Powerissa pienempiä.

Hieman erikoisesti Yhdysvalloissa Moto G8 Powerin sijaan esiteltiin Moto G Power, jossa on pieniä eroja muun muassa Suomessa myyntiin tulevasta Moto G8 Powerista. Lisäksi Motorola julkisti sen rinnalla myös Moto G Stylus -mallin kosketuskynällä mutta sen myyntiintulosta Suomessa Motorola ei ole tiedottanut mitään.

Motorola Moto G8 Power, Smoke Black.
Motorola Moto G8 Power, Smoke Black.