Huawei esitteli uudet kodin Wi-Fi-mesh-reitittimet WiFi Mesh 7:n ja WiFi Mesh 3:n - kattavat laajan pinta-alan nopealla yhteydellä

Huawei on esitellyt uudet kodin Wi-Fi-mesh-reitittimensä Huawei WiFi Mesh 7:n ja Huawei WiFi Mesh 3:n.

Mesh-verkossa idea on verkon rakentumisessa useammista, toisiinsa yhteydessä olevista reitittimistä, jotka yhdessä luovat laajemman, yhtenäisen ja vakaammin toimivan Wi-Fi-verkon kuin mikä on mahdollista vain yksittäisellä reitittimellä.

Uutuuksien suositushinnat ovat:

  • Huawei WiFi Mesh 7, kahden laitteen pakkaus: 449 €
  • Huawei WiFi Mesh 7, yhden laitteen pakkaus: 249 €
  • Huawei WiFi Mesh 3, kolmen laitteen pakkaus: 349 €
  • Huawei WiFi Mesh 3, kahden laitteen pakkaus: 249 €

Uudet reitittimet tukevat Wi-Fi 6 Plus -teknologiaa, joka tuo yhteensopivien laitteiden kanssa perinteisempään Wi-Fi 6 -standardiin verrattuna monia etuja, kuten vahvemman, paremmin esteitä läpäisevän ja pidemmälle yltävän verkkosignaalin sekä huomattavasti nopeammat tiedonsiirtonopeudet lyhyellä etäisyydellä.

Vasemmalla Huawei WiFi Mesh 3, oikealla Huawei WiFi Mesh 7.
Vasemmalla Huawei WiFi Mesh 3, oikealla Huawei WiFi Mesh 7.

Huawei WiFi Mesh 7 tukee jopa teoreettisen noin 6 600 Mbit/s -tiedonsiirtonopeuden AX6600-kolmikaistateknologiaa, joka koostuu 5 gigahertsin ylätaajuudesta (4 804 Mbit/s), 5 gigahertsin alataajuudesta (1 201 Mbit/s) sekä 2,4 gigahertsin taajuudesta (574 Mbit/s).

Huawei WiFi Mesh 3:n teoreettinen tiedonsiirtonopeus yltää puolestaan noin 3 000 Mbit/s -tasolle 5 gigahertsin taajuuden (2 402 Mbit/s) ja 2,4 gigahertsin taajuuden (574 Mbit/s) yhdistelmänä.

Huawei WiFi Mesh 7 on varustettu kahdeksalla tehokkaalla signaalinvahvistimella, joista jokainen käsittelee tiettyä taajuusaluetta. Tämän ansiosta yksi Huawei WiFi Mesh 7 -yksikkö voi tarjota Huawein tiedotteen mukaan Wi-Fi-peiton noin 278 neliömetriin asti. Käyttäjät voivat myös yhdistää kaksi älykästä reititintä muodostaakseen mesh-verkon, joka tarjoaa peittoalueen noin 550 neliömetrin. Huawei WiFi Mesh 7:n tuotesivuilla yhden yksikön kerrotaan kuitenkin riittävän 300 neliömetrin kattamiseksi, kahden yksikön 600 neliömetrin kattamiseksi ja kolmen yksikön 900 neliömetrin kattamiseksi. Suomessa myynnissä on kuitenkin vain yhden tai kahden yksikön pakkauksia.

Huawei WiFi Mesh 3:ssa vahvistimia on neljä kappaletta, ja sen osalta tuotesivut kertovat yhden yksikön kattavan 200, kahden yksikön 400 ja kolmen yksikön 600 neliömetrin alan.

Yhtäaikaisesti Huawei WiFi Mesh 7 ja WiFi Mesh 3 tukevat jopa 250 laitteen liittymistä verkkoon.

Huawein mukaan laitteiden asennus on yksinkertaista, ja kotiverkon muodostaminen vaatii vain muutaman helpon vaiheen Huawei AI Life -sovelluksen ohjeistamana. WiFi Mesh 7:ssä on myös neljä ja WiFi Mesh 3:ssa kolme mukautuvaa Gigabit WAN/LAN -porttia, mikä tarkoittaa, että käyttäjät voivat kytkeä WAN- ja LAN-Ethernet-kaapelinsa mihin tahansa porttiin asennuksen aikana. One-Touch Connectin avulla taas käyttäjät voivat yhdistää Android-älypuhelimensa verkkoon turvallisesti yhdellä napautuksella, jolloin verkkoyhteys on helppo jakaa esimerkiksi vieraille ilman tarvetta jakaa verkon salasanaa.

Huawei AI Life -sovelluksesta näkyy liitettyjen laitteiden luettelo ja vanhemmat voivat myös käyttää Parental Control -asetuksia asettaakseen lapsilleen aika- ja sisältörajoituksia.

Järjestelmänä uusissa reitittimissä on HarmonyOS Mesh+, joka tarjoaa Super Seamless Roaming -ominaisuuden ja vain 50 millisekunnin vaihtoviiveen. Reititin tukee myös Load Balancing -toimintoa liikenteen ohjaamiseksi nopealta kanavalta muille taajuusalueille, mikä estää verkon ruuhkautumista. Parhaan käyttökokemuksen takaamiseksi älypuhelimet ovat oletusarvoisesti etusijalla 5 gigahertsin korkean kaistan yhteyden vakauden ja signaalin vastaanoton parantamiseksi, Huawei kertoo.

Lisäksi reitittimissä on vielä tietoturvaratkaisu Huawei HomeSec, joka antaa kattavan suojan hyökkäyksiltä ja viruksilta väsytyshyökkäysten eston ja LAN-palomuurin avulla. Lisäksi tuettuna on viimeisin WPA3-tunnistus- ja salausstandardi.