Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Bluetooth-tietokanta vahvisti jo: Samsungin seuraava huippupuhelin on Galaxy Note20 Ultra

Samsungin odotetaan esittelevän seuraavat Galaxy Note20 -sarjan huippupuhelimensa elokuun aikana.

Nyt Bluetooth-laitetietokanta on jo vahvistanut, että huippumallin mallinimeksi on tulossa Galaxy Note20 Ultra kevään Galaxy S20 Ultra -mallin perässä.

Bluetooth-tietokannan tiedoista on kertonut MySmartPrice-sivusto. Toisin kuin se artikkelissaan kertoo, ei tieto Galaxy Note20 Ultra -mallinimestä kuitenkaan missään nimessä tarkoita, että Galaxy Note20 -mallistoon olisi tulossa kolme mallia.

Sen sijaan Bluetooth-tietokannan malli koodiltaan SM-N986 on sama puhelin mitä on aiemmin ajateltu myös ”Galaxy Note20+:na”, ja Note20-sarjaan voidaan edelleen odottaa aiempien huhujen mukaan kahta huippuluokan mallia uudesta mallinimen vahvistuksesta huolimatta. Mallit vain ovat Galaxy Note20 ja Galaxy Note20 Ultra.

Galaxy Note20 Ultraksi nimettävä puhelin on jo aiemmin nähty myös mallinnoskuvissa, jotka julkaisi  tunnettu vuotaja OnLeaks yhdessä Pigtou-sivuston kanssa. Puhelimen näytön koko on 6,9 tuumaa ja muutoksena edeltäviin Galaxy Note -sarjan huippumalleihin S Pen -kynän säilytyspaikka on siirtynyt toiseen, edestä päin katsottuna vasempaan alakulmaan.

Takana puhelimessa nähdään kolme tavallista kameraa ja 3D ToF -syvyyskamera. Yksi kameroista on periskooppirakenteinen.

Aiempien huhujen mukaan Galaxy Note20 -huippupuhelinmalleja on tulossa kaksi kappaletta, eli Samsung ei laajenna sarjaa kolmeen malliin S20-sarjan tavoin. Ominaisuuksiltaan tulevan Galaxy Note20 -kaksikon on kerrottu muistuttavan pitkälti Galaxy S20 -malleja mutta varustettuna Note-sarjan tunnusmerkillä, S Pen -kynällä. Muotoilu on Galaxy Note10 -mallien tavoin myös kulmikkaampaa kuin S20-malleissa.

Näyttöpaneelikonsultti Ross Youngin jakamien tietojen mukaan pienempi Galaxy Note20 -malli sisältäisi 6,42 tuuman ja suurempi 6,87 tuuman näytön. Tarkkuudet olisivat 2345×1084 pikseliä 2096×1444 pikseliä. Käytössä olisi uusi LTPO-paneelityyppi, joka laskisi virrankulutusta edelleen 120 hertsin virkistystaajuuteen yltävissä näytöissä.

Huhujen mukaan suurempi malli voisi tarjota periskooppirakenteisen telekameran Galaxy S20 Ultran tavoin. Pääkameran tarkkuus olisi edelleen 108 megapikseliä.

Galaxy Note20 -puhelimissa voidaan nähdä myös hienoisesti päivitetty Exynos 992 -järjestelmäpiiri ja jopa 16 gigatavua RAM-käyttömuistia.

Korealaisraportin mukaan Samsung suunnittelee huippupuhelintensa julkistusta verkkotapahtumassa elokuun aikana.

Samsung Galaxy Note20 Ultra Bluetooth-laitetietokannassa.
Samsung Galaxy Note20 Ultra Bluetooth-laitetietokannassa.