Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple-tietäjältä tietoa jo ensi syksyn Apple Watchin uudistuksista – luvassa suorituskykyparannus

Applen tänä syksynä julkaiseman Apple Watch Series 5 -kellon tekniset uudistukset olivat aina päällä pysyvä näyttö, kompassi sekä 32 gigatavuun tuplattu tallennusmuisti.

Sen sijaan suorituskykyparannuksia Series 5 ei tänä vuonna Apple Watchiin tuonut, vaikka kello Applen mukaan onkin varustettu uudella S5-piirillä. Keskussuorittimen ja grafiikkasuorittimen osalta S5-piiri vastaa aiempaa Series 4:n S4-piiriä mutta piirillä on uusi näyttökontrolleri sekä kompassin vaatimia lisäyksiä, jotka oikeuttivat sille uuden S5-nimen.

Apple-tietäjänä paljastustensa ansiosta tunnettu analyytikko Ming-chi Kuo on tuoreimmassa raportissaan kertonut nyt jo vuoden 2020 Apple Watchin, todennäköisesti siis Apple Watch Series 6:n, tulevan tarjoamaan nopeamman suorituskyvyn, paremman vedenkestävyyden sekä parannuksia yhteyksissä mahdollistaen potentiaalisesti nopeammat Wi-Fi- ja mobiiliverkkodatayhteydet. Kuon raportista uutisoi MacRumors-sivusto. Applen odotetaan esittelevän Apple Watchin seuraavan sukupolven jälleen tuttuun tapaan syksyllä uuden sukupolven iPhone-mallien rinnalla.

Apple aikoo siirtyä LCP-nestekidepolymeerimateriaaliin tulevan Apple Watchin piirilevyssä, mikä osaltaan mahdollistaa muutokset suorituskyvyssä.

Yksityiskohtia paremmasta vedenkestävyydestä ei vielä tiedetä. Apple Watch -kellot alkaen Series 2:sta ovat jo vedenkestäviä 5ATM-luokitellusti jopa 50 metrin syvyyteen asti ja soveltuvat näin käytettäväksi myös uidessa.

Lisäksi Applen odotetaan viimeistään ensi vuonna tuovan ohjelmistopuolen päivityksenä Apple Watchiin myös unen seurannan.

Yksi mahdollinen tulevien vuosien uudistus Apple Watchissa on myös siirtyminen uuteen MicroLED-näyttötekniikkaan mutta ei ole vielä aivan varmaa voiko tämä tapahtua jo 2020 vai vasta myöhemmin.