Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple rekrytoi jälleen autoalan osaajan Teslalta – autoprojektin tavoitteet hämärän peitossa

Apple on palkannut autoalan osaajan jälleen Teslan johdosta omille palkkalistoilleen.

Bloombergin mukaan Teslalla suunnittelujohtajana toiminut Steve McManus on siirtynyt Applelle kuluvan kuun aikana.

Applella McManus työskentelee Senior Director -tittelillä. Tarkemmasta toimenkuvasta ei ole tietoa, mutta McManusin aiempi työhistoria liittyy autojen sisätilojen suunnitteluun. Teslalla McManus toimi suunnittelusta vastaavana johtajana toukokuusta 2015 tähän asti. Ennen Teslaa hän työskenteli Aston Martinilla, Bentleyllä, Jaguarilla ja Land Roverilla.

Apple on rekrytoinut viime aikoina Teslalta myös maaliskuussa ajojärjestelmien kehityksestä vastanneen johtajan Michael Schwekutschin sekä viime vuonna laajemmalla tasolla kehitystä johtaneen Doug Fieldin.

Applen tämän hetken tarkoista suunnitelmista autojen suhteen ei ole tietoa. Project Titan -nimellä kulkeneen projektin pidemmän aikavälin tavoite on epäselvä.

Apple on aiemmin julkisesti vahvistanut kehittävänsä itseajamisen järjestelmiä autoihin. Viime aikoina huhut Applen kiinnostuksesta oman autonsa tuomiseksi markkinoille kuitenkin ovat lähteneet jälleen kasvamaan, erityisesti sen suuntaan viittaavien avainhenkilöiden rekrytointien myötä. Aiemmin Applen huhuttiin kehittävän omaa autoaan lokakuuhun 2016 asti, jolloin raportti kertoi Applen hyllyttäneen suunnitelmat omasta autostaan ja tämän seurauksena myös vähentäneen satoja työntekijöitä projektista.

Nyt alkuvuodesta Apple vähensi jälleen 200 työntekijää autoprojektista, ja näitä työntekijöitä siirtyi muihin projekteihin Applen sisällä. Apple on viime aikoina hidastanut rekrytointia joillakin alueilla pyrkiessään hillitsemään kulujen kasvua liiketoiminnan kasvun hidastuessa.

Erityisesti keskeisistä rekrytoinneista kuullut tiedot ovat kuitenkin kertoneet, että itseajamisen järjestelmien lisäksi Apple on palannut kehittämään omaa autoaan.

Lisäksi Apple vahvisti kesäkuun lopulla ostaneensa itseajavia autoja kehittäneen Drive.ain, minkä myötä Apple vahvisti autotiimiään kymmenillä tuotekehittäjille.

Automyynnistä voisi syntyä ainakin merkittävä uusi kasvun osa-alue Applelle.