DNA palkittiin edistyksellisestä antenniteknologiasta

DNA on voittanut kaksi palkintoa televisioalan vuotuisessa IBC-tapahtumassa Amsterdamissa. IBC:ssä palkitaan vuosittain alalla merkittäviä uudistuksia tehneet toimijat.

DNA voitti antenniteknologiansa ansiosta innovaatiopalkinnon sisällönjakelu-sarjassa sekä tuomariston erikoispalkinnon.

Yhtiön antenniverkossaan toteuttama ratkaisu on mahdollistanut teräväpiirtoisten televisiopalvelujen jakelun antenniverkossa taajuuksia tehokkaasti hyödyntäen.

— Tuomaristoon teki erityisen vaikutuksen se, millä tavalla DNA on hyödyntänyt uusinta teknologiaa ja rakentanut sen avulla täydellisesti markkinoille räätälöidyn ratkaisun, ja vieläpä hyvin lyhyessä ajassa. Tästä syystä projekti oli myös erinomainen valinta tuomariston palkinnon saajaksi, kertoi tuomariston puheenjohtaja Michael Lumley.

DNA rakentaa uuden DVB-T2-standardin mukaista antenniteräväpiirtoverkkoa matkaviestinverkon mastoihin, ja ratkaisussa hyödynnetään taajuuksien kannalta tehokasta SFN- eli yksitaajuusverkkojakelua (single frequency network).

IBC on maailman johtava televisioalan tapahtuma, jossa palkitaan vuosittain alalla merkittäviä uudistuksia tehneet toimijat. Kansainvälinen raati valitsi IBC 2011 Innovation Award -voittajan 130 ehdokkaan joukosta.

DNA käynnisti antenniverkon maksu-tv-palvelut 18. elokuuta. Tarjonta sisältää sekä normaalitarkkuudella että teräväpiirtona lähetettäviä kanavia. DNA:lla on Suomen laajin teräväpiirtokanavien tarjonta sekä kaapeli- että antenniverkossa.

DNA:n antenniverkon peittoalue kattaa tällä hetkellä noin 50 prosenttia väestöstä, ja vuoden loppuun mennessä verkko laajenee kattamaan yli 85 prosenttia suomalaisista.

Teknari