Tällainen kuljettaja on rallipoluille paluun tehnyt Marcus Grönholm – ”Ei tarvi todistella mitään”

Kaksinkertainen rallin maailmanmestari Marcus Grönholm palasi tositoimiin WRC-auton ratissa eilen käynnistyneessä Ruotsin MM-rallissa. Tutustuimme Grönholmiin hänen aktiiviuransa jälkeen vuonna 2015.

Inkoossa rallikuljettajan eläkepäiviä viettävä Marcus Grönholm kiersi rallin MM-sarjan viimeisen kerran vuonna 2007. Moottoriurheilu ei suinkaan ole tämän jälkeen jäänyt unholaan, vaan Grönholm on ollut aktiivisesti mukana poikansa moottoriurheiluharrastuksessa, sekä tehnyt satunnaisesti testaustyötä MM-sarjassa mukana olevilla talleille. Nyt kaksinkertainen mestari tekee paluun WRC-auton rattiin Ruotsin MM-rallissa, kun hän juhlistaa viime vuonna mittariin tulleita 50 ikävuotta. Torstaina rallissa ajettiin yleisö-EK, jolla Grönholm sijoittui kahdeksanneksi tiukasti muiden suomalaiskuskien perään. Rallin etenemistä voit seurata WRC:n sivuilta.

Siviilissä Grönholm on omien sanojensa mukaan rauhallinen kuljettaja, vaikka joskus tuoreella lumella pitääkin hieman kokeilla auton ominaisuuksia. Isolla katumaasturilla ajava Grönholm arvostaa autossaan tilaa ja nelivedon tuomaa mukavuutta.

– Varmaan ihan rauhallinen, ok sanotaanko, että ei tarvi todistella täällä mitään, toteaa Grönholm BMW X5:n ratin takaa kysyttäessä, minkälainen kuljettaja hän on liikenteessä.

Katso Marcus Grönholmin koko vierailu oheiselta videolta.

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.