Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Uusi Nissan Leaf testissä sähköautoilun erikoisjaksossa – ”Tää tuntuu huomattavasti tehokkaammalta mitä papereissa lukee”

Sähköautoilu on kuuma puheenaihe automaailmassa ja sen vuoksi pureudumme sähköön Teknavin 15. tv-kauden kuudennessa jaksossa (ma 30.4. klo 22.35).

Nissan Leaf on kiistämättä yksi sähköautojen tienraivaajia. Vuoden 2010 esittelyn jälkeen Nissan Leafia on myyty yli 300 000 kappaletta. Nyt kahdeksan vuotta ensiesittelyn jälkeen on vuorossa toinen sukupolvi. Uusi Leaf perustuu edelleen vahvasti edeltäjäänsä muun muassa alustan ja voimalinjan osalta. Kenties tärkeimpänä uudistuksena isompi akusto tarjoaa pitemmän toimintamatkan, ja myös moottori on saanut hieman lisäpotkua.

– Nyt kun tehdään täyskiihdytys, niin nyt tulee tavallaan se sähkömoottorin positiivinen puoli parhaiten esille. Auto lähtee välittömästi kiihtymään, ei minkäännäköstä viivettä, ja itse asiassa tää tuntuu huomattavasti tehokkaammalta kuin 150 hevosvoimaa mitä papereissa lukee, toteaa Teknavin testikuski Risto Virtanen uuden Leafin ratissa.

Joanna Kuvaja hyppää Reina Nordinin Teslan kyytiin.

Vierailevana sähköautoilijana jaksossa nähdään muusikko Reino Nordin, joka taittaa pitkätkin keikkamatkat Tesla Model S:llä.

Sähköautoilun erikoisjaksossa perehdymme hieman tarkemmin sähköautomarkkinaan, ja selvitämme, miksi Suomi ei yllä yhtä koviin myyntilukuihin naapurimaiden kanssa.

Sähkö tuo oman mausteensa myös superautomarkkinoille, ja tutustumme tämän hetken kuumimpiin ja nopeimpiin sähköautoihin.

Teknavin 15. tuotantokauden kuudes jakso esitetään ma 30.4. klo 22.35 MTV3-kanavalla. Uusinnat ke 2.5. klo 14.00 ja ma 7.5. klo 14.00 MTV3. Lisää ohjelman aiheista ja kauden aiemmat jaksot löydät osoitteesta www.teknavi.fi.