Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Uudessakaupungissa käynnistyi Mercedeksen katumaasturin tuotanto – ”Valmet Automotiven historian vaativin projekti”

Mercedeksen ja suomalaisen Valmet Automotiven yhteistyö otti ison askeleen, kun Uudessakaupungissa aloitettiin viime viikolla Mercedeksen GLC:n tuotanto. Uuden mallin tuotanto on jatkoa vuonna 2013 aloitetulle ja hyvin sujuneelle Mercedeksen A-sarjan tuotannolle.

– GLC on Valmet Automotiven historian vaativin projekti, ja kiitän Daimleria heidän luottamuksestaan sekä yrityksemme henkilöstöä heidän panoksestaan projektin toteuttamiseksi, totesi Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen.

Yksi merkittävistä syistä yhteistyön laajentamiselle oli Valmet Automotiven nopea reagointikyky muuttuviin tilanteisiin. Tehdas aloitti A-sarjan tuotannon autoteollisuudelle poikkeuksellisen nopealla aikataululla ja sama toistui myös GLC:n tuotantolinjan kohdalla. Valmet Automotive tiedotti GLC:n tuotannon aloittamisesta vuoden 2015 lopulla, joten tuotantolinjan rakentamiseen kului vain reilu vuosi.

Uuden mallin tuotanto luonnollisesti lisää myös osaavien autonrakentajien tarvetta. Valmet Automotivella on parhaillaan käynnissä kampanja, jolla haetaan Uudenkaupungin tehtaalle 500 autonrakentajaa. Koko vuoden aikana tehdas arvioi tarvitsevansa yhteensä yli 1 000 autonrakentajaa GLC-mallin tuotannon tarpeisiin.

Kuva: Mercedes-Benz