Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Lamborghinin taidonnäyte kunnioittaa merkin perustajaa – valmistetaan vain 40 kappaletta

Ferrucio Lamborghinin syntymästä tulee kuluneeksi sata vuotta. Tämän kunniaksi miehen sukunimeä kantava urheiluautovalmistaja tekee tehokkaimmalla Lamborghinin valmistamalla moottorilla varustetun juhlamallin.

Auto nimikin kertoo mallin taustan; Centenario on espanjaa ja tarkoittaa satavuotisjuhlaa. Auto on massiivinen ilmestys yli 4,9 metrin kokonaispituudellaan. Korkeutta on urheiluautolle sopivaan tyyliin vain 1,14 metriä. Koosta huolimatta auto on suhteellisen kevyt ja siitä kiitos kuuluu hiilikuidusta valmistetulle monokkirungolle. Kokonaismassaa järkäleellä on 1 520 kiloa.

Tätä massaa liikutetaan Lamborghini perinteitä kunnioittaen vapaasti hengittävällä V12-moottorilla. 6,5-litran iskutilavuudesta otetaan huipputehoa 770 hevosvoimaa, jonka turvin satasen nopeuteen autolla kerkeää 2,8 sekunnissa ja 300 km/h:n rajapyykki menee rikki 23,5 sekunnissa. Auto on luonnollisesti pakattu täyteen valmistajansa viimeisintä osaamista kaikilla osa-alueilla.

Ihan joka pojan kulkineeksi Centenariosta ei kuitenkaan ole, sillä verovapaanakin auton hinta on 1,75 miljoonaa euroa. Ja vaikka siihen taloudellisesti olisikin mahdollisuudet, niin tuotantomäärän rajaaminen voi tuottaa ongelmia. Centenarioita valmistetaan nimittäin vain 20 coupéa ja 20 cabrioletia.