Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kaasua kuukausihinnalla – tankkaa rajattomasti 69 eurolla

Kuukausihinnoittelu ja rajaton käyttö kiinteällä hinnalla on tuttua etenkin matkapuhelinliittymissä. Nyt kaasuyhtiö Gasum haluaa tuoda samanlaisen hinnoittelumallin tarjolla myös autoilijoille, vaikkakin vain määräajaksi.

Gasum tarjoaa kiinteähintaista pakettia tästä päivästä (16.1.) eteenpäin aina kuluvan vuoden maaliskuun loppuun kaikille uuden tai käytetyn kaasuauton autoliikkeestä ostaville yksityishenkilöille. Tarjouksen saa käyttöönsä myös tuomalla yksityishenkilönä kaasuauton maahan. Kuukausihinta maakaasulla on 69 euroa ja ympäristöystävällisellä biokaasulla 89 euroa. Kuukausihinta on voimassa 1,5 vuotta aloituksesta lukien.

Kaasun tankkaaminen ensimmäistä kertaa on mielenkiintoinen kokemus

Kiinteän hinnoittelun yhtenä isona etuna on luonnollisesti ennakoitavuus. Hinta on aina kuukaudessa sama, tankkasipa autoa kuinka paljon tahansa. Kaasukilo maksaa tällä hetkellä noin 1,22 euroa, joten normaalisti 69 eurolla tankkaisi noin 56 kiloa. Sillä puolestaan ajaa käytännössä noin 1 400 kilometriä. Gasumin kiinteän hinnoittelu alkaa siis olla järkevä kuukausittaisen ajosuoritteen ylittäessä tämän lukeman, ja vuositasolle kaasulla ajettuja kilometrejä kannattaisi kertyä siis yli 17 000.

Kaasuautoja on tarjolla varsin laajasta suosittujen henkilöautojen sekä hyötyajoneuvojen joukossa. Kaasuauton etuna on myös mahdollisuus ajaa bensiinillä, mikäli kaasun tankkausasemaa ei satu olemaan lähettyvillä. Tällä hetkellä Suomessa on 28 tankkausasemaa, mutta luku kasvaa jatkuvasti ja Gasum tulee rakentamaan lähivuosina 35 uutta asemaa eri puolille maata. Gasumin lisäksi löytyy myös muita yksityisiä asemia, mutta kuukausihinnoittelu on voimassa vain Gasumin asemilla.

Kaasulla ajaminen ei kuljettajan paikalta katsottuna eroa mitenkään bensasta

Kuvat: Mikko Autio