Joulun ostoskausi näkyy myös parkkisakoissa – yli 270 000 euron edestä pikavoittoja viikossa

Joulu lähestyy vääjäämättä, ja samalla eletään myös kauppojen sesonkikautta. Joululahjojen ostaminen pyritään yleensä keskittämään, mutta aikataulujen arvioiminen voi olla haastavaa. Tämä näkyy paitsi lisääntyneenä liikenteenä myös lisääntyneenä pysäköintimääränä. Samalla myös normaalia useampaa tuulilasiin ilmestyy ikävä yllätys.

Esimerkiksi viime vuonna Helsingissä jaettiin lähes 4 100 pysäköintivirhemaksua jouluviikkoa edeltäneellä viikolla. Näiden maksujen rahallinen yhteisarvo oli noin 273 000 euroa. Verrattuna kahta viikkoa aikaisempaan ajankohtaan Helsingissä kirjoitettiin 322 parkkisakkoa vähemmän. Rahallisesti tämä joulupiikki parkkisakkojen muodossa oli siis yli 23 000 euroa.

Ikävän lisäkulun välttämiseksi pysäköinnin maksaminen esimerkiksi sovelluksella on varsin näppärä vaihtoehtoa. Jo useampi palveluntarjoaja mahdollistaa pysäköintipaikalla mahdollisuuden säätää pysäköintiaikaa sovelluksen avulla. Tämän etuna on paitsi mahdollisuus jatkaa pysäköintiä tarpeen mukaan, myös sen lopettaminen haluttuun aikaan. Tällöin ei tarvitse maksaa myöskään käyttämättömästä pysäköintiajasta. Ohjeet sovellusten lataamiseen ja mobiilimaksamiseen löytyy yleensä pysäköintialueiden maksuautomaateista.

Kuva: Mikko Autio