Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Fiat esittelee tärkeän Tipo-malliston Genevessä

Fiat esitteli viime vuoden puolella Turkissa uuden Fiat Tipon neliovisen sedanmallin. Manner-Euroopan puolella kompaktissa kokoluokassa hatchback ja farmari ovat tärkeämpiä korimalleja, ja ne esitellään nyt käynnissä olevassa Geneven autonäyttelyssä.

Tipo on todella tärkeä uutuus Fiatille, jonka mallisto on ollut auttamatta vanhentunut. Kaupunkiautona toimiva Fiat 500 on ollut jo usean vuoden ajan italialaisvalmistajan malliston kulmakivi, mutta pidemmän päälle malliston on oltava laajempi. Tipo tuo nyt mallistoon kaivattua laajennusta.

Tipon 5-ovisella mallilla on kokonaispituutta 4,37, leveyttä 1,7 ja korkeutta 1,49 metriä. Farmarimalli puolestaan on jopa 20 senttiä viisiovista pidempi. Hatchbackissa on luokassaan iso 440 litran tavaratila ja farmarissa sitä on tarjolla 550 litraa.

Moottorivaihtoehtoja Tipoon on kaikkiaan viisi. MultiJet-dieselmoottori on tarjolla 95- ja 120-hevosvoimaisena versiona. Bensiinivaihtoehtoehdot on 95-, 110- ja 120-hevosvoimaisia. Vaihteistona on moottorista riippuen tarjolla joko manuaali, perinteinen automaatti, tai kaksoiskytkinvaihteisto. Varustelun osalta auto edustaa nykypäivän normaaleja standardeja 7-tuumaisen viihdejärjestelmän näytön ja siihen liitettävien ominaisuuksien osalta.

Autoa odotetaan Suomeen tämän vuoden aikana. Hinnoista ei ole vielä tarkempaa tietoa.