Skoda paljasti historiansa ensimmäinen ison katumaasturin – tälläinen on uusi Kodiaq

Skoda oli kutsunut torstaiksi Berliiniin reilut 700 lehdistön edustajaa ympäri maailmaa. Vanhassa voimalaitoksessa järjestetyssä tilaisuudessa esiteltiin uusi Skoda Kodiaq -katumaasturi.

Berliinin ennakkonäytöksen päälle Skoda esittelee laajemmin Kodiaqia kuukauden päästä Pariisin autonäyttelyssä – ja esiteltävää riittää, sillä Kodiaq on Skodan historian ensimmäinen iso katumaasturi.

Yetin uusi isoveli on 4,7 metriä pitkä kulkine, johon saa mahdutettua jopa 7-henkisen suurperheen. Tilaa on myös kontissa vähintäänkin riittävästi. Tavaratilan tilavuus on vakiona 720 litraa ja takapenkit käännettynä peräti 2065 litraa, mikä on Skoda ilmoituksen mukaan luokkansa suurin.

– Kodiaq on ensimmäinen Skoda, jossa pystyy olemaan aina verkossa ja siksi se tarjoaa enemmän mukavuutta, turvallisuutta ja ajankohtaista informaatiota, Skodan pääjohtaja Bernhard Maier kommentoi.

Kodiaqiin on tuotu entistä enemmän jo aiemmista Skodista tuttuja Simply Clever -ominaisuuksia, joista mainio on esimerkki ovenreunojen suojus, joka ehkäisee ovikolhuja parkkipaikoilla. Kodiaqin korin puolestaan kehutaan olevan kevyt, mutta silti turvallinen. Myös Infotainment-järjestelmä tarjoaa uusinta uutta. Älykkäitä toimintoja ohjataan 6,5-tuumaiselta näytöltä.

Kodiaqin muotoilusta käy ilmi, että Skoda on pyrkinyt tuomaan muiden malliensa muotokieltä vahvasti myös katumaasturisegmenttiin. Skoda kertoo Kodiaqin aloittavan laajan katumaasturikampanjan. Seuraavaksi Skodan malleista uudistusputkessa onkin vertailujen ja testien kestomenestyjä, mutta jo ikää kerännyt Yeti-maasturi.

Kodiaq tulee tarjolle viidellä eri voimanlähteellä. Luvassa on kaksi TDI- ja kolme TSI-moottoria. Moottoritilavuudet ovat välillä 1,4 l ja 2,0 l sekä tehoiltaan 125–190 hv.

Kodiaqin varsinainen lanseeraus asiakkaille tapahtuu alkuvuodesta 2017, mutta Skodaa maahantuova Helkama-Auto elättelee toiveita, että ennakkomyynti saataisin startattua jo tämän vuoden puolella.

Lue myös:
Video: Milloin Skodan uusi katumaasturi tulee Suomeen?
Video: Simppeli ja fiksu ratkaisu jälleen Skodalta – ovenreunojen suojus suojaa parkkipaikkakolhuilta
Ensituntuma: Skodan uudella katumaasturilla voittajan geenit