Maailman ensi-illassa uusi Mercedes-Benz A-sarja – tässä kuvat uutuudesta

Mercedes-Benz esitteli juuri neljännen sukupolven uuden A-sarjalaisen. Mielenkiintoa mallia kohtaan lisää luonnollisesti se, että sitä tullaan myös valmistamaan Suomessa.

Mercedeksen A-sarja esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1997. Muutaman sukupolven tila-automaisuuden jälkeen Mercedes esitteli täydellisesti erilaista tyyliä edustaneen A-sarjalaisen vuonna 2012. Tämä malli onnistui tehtävässään saavuttaa etenkin nuorempia asiakkaita.

Uusi neljännen sukupolven A-sarjalainen on loogista jatkoa edeltäjälleen. Mittasuhteet ovat muuttuneet hieman lähempänä kulmia olevien pyörien ansiosta, minkä lisäksi aiempaa kulmikkaampi muotoilu etenkin keulassa antaa autolla aiempaa aggressiivisemman ilmeen. Mercedeksen tekemien tutkimusten vuoksi muotoilu on ollut kuitenkin yksi A-sarjalaisen parhaista tekijöistä, minkä vuoksi sitä ei ole haluttu muuttaa liikaa.

Sisusta on kokenut huomattavasti suuremman muutokset. Autossa tullaan näkemään uuden käyttöliittymän sisältävä kahden näytön mittaristojärjestelmä. Kerroimmme sisustasta tarkemmin jo aiemmin. Nyt saatuna lisästietona näyttö tulee ensimmäisenä Mercedeksen näyttöjärjestelmänä sisältämään uuden kosketuslevyn lisäksi myös näytön kosketusominaisuuden. Käytännössä keskusnäyttöä voi siis käyttää ohjauspyörän painikkeilla, keskikonsolin kosketuslevyllä, tai suoraan näyttöä koskettamalla. Myös itse käyttöjärjestelmässä on otettu iso harppaus eteenpäin käytettävyyden suhteen. A-sarjassa esiteltävä uusi järjestelmä tullaan tuntemaan nimellä MBUX, joka tulee sanoista Mercedes-Benz User Experience.

Kokonaisuutena A-sarja on muuttunut särmikkäämpään ja laadukkaampaan suuntaan. Etenkin sisustuksen uudistukset puolustavat paikkaansa sekä käytettävyyden että laadukkuuden ansiosta. Kerromme A-sarjan yksityiskohdista tarkemmin lähiaikoina.

Kuvat: Mikko Autio

Lue lisää:
Nyt se on varmaa! Uudessakaupungissa aloitetaan uuden sukupolven Mercedeksen A-sarjan valmistus
Mercedes esitteli uuden A-sarjan sisustan – huima harppaus tyylikkäämpään suuntaan​​​​​​​