Kuvakooste: Geneven autonäyttelyn harvinaiset herkut

Geneven autonäyttely tarjoaa laajan kattauksen vauhtia ja luksusta.

Geneven autonäyttely on tunnettu harvinaisuuksistaan. Monet isompia näyttelyitä välttelevät yksittäiskappaleita valmistavat yritykset ovat esillä kaupallisesti tärkeällä Sveitsin maaperällä. Tässä koostetta tämän vuoden Geneven autonäyttelyssä nähtyihin harvinaisiin urheiluautoihin sekä luksuksen huipentumaan.

Bugatti Chiron Sport on hieman perusmallia kevyempi ja auton käsiteltävyyttä on kehitetty edelleen. Myös kaikesta turhasta blingistä on luovuttu sekä ulkona että sisällä.
Ferrari on kutitellut 3,9-litraista ahdetusta V8:sta 720 hevosvoimaa. Tämä 488 GTB:tä vauhdikkaampi malli kulkee nimellä 488 Pista.
Yhdysvaltalainen Hennessey valmistaa maailman nopeimpiin lukeutuvia autoja. Uuden Venom F5:n voimanlähteenä toimii 1 600 hevosvoimaa tuottava 7,4-litrainen tuplaturbo-V8. Huippunopeuden valmistaja uskoo nousevan yli 480 km/h lukemaan. Autoja valmistetaan 24 kappaletta.
Nopeaa hiustenkuivaaja etsiville Genevessä nähtiin 630-hevosvoimainen Lamborghini Huracan Performante Spyder.
Mitähän Markku Alén tuumaisi tästä? Kyseessä on piensarjana tehtävä Ferrari F430 Scuderian tekniikkaan perustuva uusi Stratos.
McLaren Senna GTR on periaatteessa vielä konsepti, mutta pinnan alta löytyy valmista tekniikkaa. Ulkonäkö ei jätä mitään arvailujen varaan.
Mercedes-AMG esitteli GT-mallisarjaan uuden nimeä Coupé tottelevan perheenjäsenen. Käytettävyyttä parantaa iso viistoperätyyliin katon rajasta aukeava takaluukku.
Uusi kaksivärinen Mercedes-Maybach ei jää huomaamatta. Sisällä on tarjolla ylellistä tunnelmaa viimeisen päälle.
Uudistuneesta Mustangista nähtiin Genevessä auton elokuvahistoriaa kunnioittava Bullit-erikoisversio. Tummanpuhuvan ilmeen lisäksi pellin alla on hieman vakiota enemmän potkua. Auto on tulossa tarjolle myös Suomeen.
Polestarin ensimmäinen oma auto kulkee ytimekkäästi nimellä 1. Voimalinja on piristetty versio Volvon T8 Twin Enginestä; tarjolla on 600 hevosvoimaa ja 1 000 newtonmetriä vääntöä.
Uusi Porsche 911 GT3 RS edustaa perinteitä; 4,0-litrainen vapaasti hengittävä bokserikutonen tarjoilee 520 hevosvoimaa.
Rimac on tuonut sähkön superautojen luokkaan, ja Genevessä nähtiin valmistajan toisen sukupolven luomus. Muodoissa on havaittavissa McLarenista tuttuja piirteitä.
Rolls-Royce Phantom kahdeksas painos ottaa tilan haltuun sekä kokonsa että olemuksensa puolesta.
Zenvo TSR-S on tanskalaisen superautovalmistajan uusin taidonnäyte, josta löytyy 1 177 hevosvoimaa tarjoava kahdella mekaanisella ahtimella varustettu V8. Vuosituotanto viisi kappaletta.

 Kuvat: Mikko Autio

Katso myös Geneven autonättelyn muut koosteet:
Kuvakooste: Geneven autonäyttelyn kuumat kauppatavarat
Kuvakooste: Geneven autonäyttelyn futuristiset konseptit
Kuvakooste: Geneven autonäyttelyn klassiset kaunottaret​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Geneven autonäyttelyn kohokohtia on tarjolla myös Teknavin 15. tuotantokauden avausjaksossa maanantaina 26.3. klo 22.35 MTV3-kanavalla. Uusinnat ke 28.3. klo 14.00 ja ma 2.4. klo 13.30 MTV3. Lisää ohjelman aiheista löydät osoitteesta www.teknavi.fi.