GPD julkisti kannettavan Win 4 -pelilaitteen - varustettu Windowsilla ja 6 tuuman näytöllä

Win 4 on tehokas, kannettava ja pienikokoinen.

GPD on esitellyt uuden Windows-pelilaitteen

GPD Win 4 on kuuden tuuman näytöllä varustettu Windows-pelilaite, joka pyöristettyine muotoineen muistuttaa esimerkiksi Sonyn taannoin julkaisemia PSP-käsikonsoleita. Näytön tarkkuus on 1920 x 1080 pikseliä, koko mainitut kuusi tuumaa ja kuvasuhde 16:9.

GPD Win 4:n ominaisuuksia.

GPD ei täsmentänyt näytön virkistystaajuutta tai sitä, onko paneeli LCD- vai OLED-teknologialla toteutettu.

Esiasennettuna pelilaitteessa on Windows-ohjelmisto Playnite UI -käyttöliittymällä, joka on suunniteltu eritoten pienille ruuduille.

Pelilaitteeseen on valittu AMD:n Ryzen 7 6800U -suoritin, joka saa tuekseen Radeon 680M -grafiikkasuorittimen. Win 4 tukee lisäksi niin sanottuja eGPU-suorittimia, joilla graafista suorituskykyä voi entisestään korottaa.

Pelilaitteessa on myös täysikokoinen näppäimistö.

Tallennusmuistia on yksi tai kaksi teratavua (NVME SSD), RAM-käyttömuistia taas 16 tai 32 gigatavua (LPDDR5). Win 4 painaa noin 500 grammaa ja sisältää kaksi USB-C-liitäntäpaikkaa sekä tuen Wi-Fi- ja 4G-verkoille.

Pelilaitteessa on kaksi analogia, nuoliohjain, olkapainikkeet sekä muita näppäimiä. Lisäksi näytön voi liu’uttaa ylös, jolloin sen alta paljastuu täysi QWERTY-näppäimistö. Käytettävissä on myös pienikokoinen kosketuslevy.

GPD Win 4 julkaistaan rajoitetusti lokakuussa, mutta hintaa GPD ei vielä vahvistanut. Värivaihtoehtoja on kaksi, vaalea Silver White ja musta Black.