Ford Pro julkisti täyssähköisen seuraajan Euroopan myydyimmälle pakettiautomallille – esittelyssä täysin uusi Ford E-Transit Custom

Ford otti maanantaina 9.5.2022 seuraavan suuren askeleen matkallaan kohti täysin sähköistä tulevaisuutta, kun Ford Pro julkisti ensimmäiset yksityiskohdat täysin uudesta täyssähköisestä E-Transit Customista.

E-Transit Custom on Ford Pron toinen täyssähköinen hyötyajoneuvomalli aiemmin lanseeratun E-Transitin jälkeen – ja ensimmäinen neljästä uudesta täyssähköisestä hyötyajoneuvosta, jotka Ford Pro esittelee vuoteen 2024 mennessä.

Euroopan myydyimmän pakettiauton seuraajan suunnittelussa on alusta alkaen otettu huomioon, että se toimii saumattomasti Ford Pro -ekosysteemin tuottavuutta parantavien ja yrityksille lisäarvoa tuovien ratkaisujen kanssa. Ford Pro -palveluihin kuuluvat ohjelmistot, lataus, huollot ja rahoitus kätevästi yhden alustan kautta.

Täyssähköinen E-Transit Custom on avainasemassa Fordin tavoitteessa saavuttaa Euroopassa uusien autojen myynnin nollapäästöisyys ja toimintojen hiilineutraalius vuoteen 2035 mennessä.

Ford E-Transit Custom

Suorituskykyä tyylikkäässä paketissa

E-Transit Customin arvioitu toimintamatka on jopa 380 kilometriä ja lataus onnistuu nopealla DC-latauksella. Mallissa on lisäksi täysi vetokyky. E-Transit Customissa vakiona olevan FordPass Connect -modeemin ansiosta liitettävyyspalvelut ovat aina käytettävissä, mikä auttaa nostamaan yrityksen tuottavuutta ja autojen hyötykäyttöä.

E-Transit Customin suunnittelussa on huomioitu asiakkailta saatu palaute auton käytettävyyden ja käyttökokemuksen parantamiseksi entisestään. Malliin on muun muassa saatavana valinnaisvarusteinen ProPower Onboard -järjestelmä, jonka avulla autosta saa otettua virtaa työkaluille, valoille ja muille laitteille.

Auto on mittasuhteiltaan tasapainoinen ja koko keulan poikki kulkeva LED-valaistus korostaa sen uutta luonnetta.

“Tämä hetki on vedenjakaja hyötyajoneuvoasiakkaille Euroopassa ja merkittävä konkreettinen osoitus Ford Pron kunnianhimoisista tavoitteista”, sanoo Hans Schep, General Manager, Ford Pro, Europe. “Yritysten saamat hyödyt ovat valtavat, kun Euroopan myydyin pakettiauto on saatavana täyssähköisenä ja tuottavuutta parantavilla Ford Pro -palveluilla.”

Ford E-Transit Custom

Suuret investoinnit sähköauto- ja akkuvalmistukseen

Ford ilmoitti aikaisemmin tänä vuonna, että yhtiö tuo Euroopan markkinoinoille E-Transitin lisäksi neljä uutta täyssähköistä hyötyajoneuvomallia vuoteen 2024 mennessä. Mallit ovat Transit Custom ja Transit Courier -pakettiautot ja Tourneo Custom ja Tourneo Courier -tila-autot.

Kaikki Transit Custom -mallit valmistetaan Turkin Kocaelissa Ford Otosanin tehtaalla, jonka muutostöihin on investoitu kaksi miljardia dollaria.

Lisäksi Ford, SK On Co., Ltd. and Koç Holding allekirjoittivat äskettäin yhteisymmärryspöytäkirjan akkuja valmistavan yhteisyrityksen perustamisesta. Akkuvalmistus on tarkoitus aloittaa vuosikymmenen puolivälissä vuotuisen kapasiteetin ollessa 30 – 45 Gigawattituntia.

Täyssähköisen E-Transit Customin tuotanto käynnistyy vuoden 2023 toisella vuosipuoliskolla. Tarkemmat tuotetiedot julkaistaan tämän vuoden syyskuussa.

Lue myös:
Sähkö-Mustangin tehoversio Risto Virtasen rääkissä – ”Perä lähtee piirtämään nätisti kuviota”

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.