BMW:n seuraava sähköauto on katumaasturi – tässä esimakua tulevasta

Bekingin autonäyttelyssä sähkö on ollut odotetusti vahvasti esillä. BMW esitteli siellä seuraavaa täyssähköautoa viitoittavan konseptin.

BMW Concept iX3 viitoittaa tietä BMW:n seuraavalle sähköautolle. Nimi tulee mitä ilmeisimmin olemaan iX3, jossa yhdistyy BMW:n sähköisiin autoihin liittyvä i sekä katumaastureihin viittava X. BMW onkin rekisteröinyt nimet sähköisiä malleja silmällä pitäen BMW i1-mallista i9-malliin sekä BMW iX1-iX9.

Kuten nimestä voi päätellä, nyt nähty konseptiauto perustuu BMW X3 -katumaasturiin. Voimalinjana toimii valmistajan viidennen sukupolven sähköinen järjestelmä. Konseptiautossa esitellään myös uutta pohjalevyä, joka mahdollistaa niin etu-, taka- kuin nelivetoisuuden.

BMW iX3:n sähkömoottori tarjoaa 270 hevosvoimaa, mutta konseptin vetotapaa ei kerrota. Akuston kerrotaan olevan kapasiteetiltaan yli 70 kWh:a, ja valmistajan mukaan auton toimintamatka uudella WLTP-syklillä on yli 400 kilometriä. Auto tukee myös 150 kW:n tehoista pikalatausta, mikä mahdollistaa akuston lataamisen noin 30 minuutissa.

iX3 tulee olemaan BMW:n seuraava sähköauto, ja sitä odotetaan markkinoille vuonna 2020. Vuoteen 2025 mennessä BMW:n valikoimasta löytyy 25 sähköistettyä mallia, joista 12 on täyssähköisiä. BMW:n omistaman Minin ensimmäinen täyssähköauto on tulossa markkinoille ensi vuonna.

Kuvat: Valmistaja

Teknavin 15. tuotantokauden kuudes ja samalla sähköautoilun erikoisjakso esitetään ma 30.4. klo 22.35 MTV3-kanavalla. Uusinnat ke 2.5. klo 14.00 ja ma 7.5. klo 14.00 MTV3. Lisää ohjelman aiheista ja kauden aiemmat jaksot löydät osoitteesta www.teknavi.fi.