Apple Watch Series 7 julki - selvästi suurempi näyttö ja nopeampi lataus

Apple on esitellyt uuden seitsemännen sukupolven Apple Watch -älykellonsa.

Apple Watchit ovat aiemmin päivittyneet ulkoisesti vain hienoisesti, ja muotoilu on pysynyt kokoa myöten pitkälti samanlaisena neljännestä sukupolvesta lähtien. Uusin Apple Watch jatkaa pitkälti samalla linjalla pyöristettyine kulmineen, toisin kuin alkusyksystä on huhuttu.

Apple Watch Series 7 -kelloissa on IPX6-suojaluokitus.

Apple kuvailee uusimpia Apple Watchejaan kestävimmiksi ikinä. Niissä on 50 metrin syvyyteen asti yltävän WR50-vesitiiviysluokituksen lisäksi nyt ensi kertaa IPX6-luokituksen mukainen suojaus pölyä vastaan, ja myös näyttöä kehutaan kestävimmäksi tähän mennessä rakenteellisten parannusten ansiosta.

Näyttöreunuksia on seitsemännen sukupolven Apple Watchissa kutistettu edeltäjämalleihin verrattuna 40 prosenttia vain 1,7-millimetrisiksi, ja kooltaan paneeli on nyt entistä selvästi suurempi. Lisäksi se on myös aina päällä -näyttötilassa sisätiloissa jopa 70 prosenttia aiempaa kirkkaampi.

Näytölle mahtuu nyt kokonainen näppäimistö.

Uudelle näytölle mahtuu enemmän sisältöä, ja Apple itse mainitsi esittelyssään esimerkiksi uuden koko näytön näppäimistön, joka tukee lisäksi myös sanelua.

watchOS 8 sisältää monia uudistuksia muun muassa treenitoimintoihin.

Myös treenitoimintoihin on luvassa uudistuksia, ja esimerkiksi paljon pyöräileville iloa tuo esimerkiksi automaattinen pyörätreenin tunnistus. Kaatumisen tunnistus toimii myös jatkossa harjoitusten aikana.

Lisäksi esimerkiksi pilates- ja taiji-treenit sekä uudenlaiset meditaatioharjoitukset saapuvat Apple Watchille watchOS 8 -ohjelmiston myötä.

Hengitys-sovelluksesta laajentunut Mindfulness-sovellus auttaa rentoutumaan, ja myös Koti- ja Wallet-sovelluksia on päivitetty monipuolisemmiksi. Niin ikään Viestit- ja Kuvat-sovelluksiin on luvassa uusia, Applen mukaan sosiaalista kanssakäymistä helpottavia uudistuksia.

Näin näyttö on kasvanut sukupolvien vaihtuessa. Verrattuna Series 6:een on Series 7:ssä lähes 20 prosenttia enemmän näyttöpinta-alaa, ja Series 3:een verrattuna kasvu on jo yli 50 prosenttia.

watchOS 8 sisältää uusia kellotauluja, joille suuremman näytön ansiosta mahtuu nyt aiempaa enemmän sisältöä.
Monia sovelluksia on watchOS 8:ssa uudistettu.

Apple Watch Series 7:n ominaisuuksiin kuuluvat tuttuun tyyliin esimerkiksi EKG-sydänsähkökäyrämittaus, veren happipitoisuuden mittaus ja tietenkin tavallinen sykemittaus. Uusia ennennäkemättömiä sensoreita uusi Apple Watch ei sen sijaan sisällä.

Ulkoinen design muistuttaa läheisesti aiempia Apple Watcheja.

Apple Watch Series 7 -älykelloihin odotettiin ennakkoon myös aiempaa parempaa akunkestoa, mutta 18 tunnin käyttölupaus on sittenkin samalla tasolla kuin aiemminkin.

Sen sijaan lataus on aiempaa kolmanneksen nopeampi, ja 45 minuutin lataus tarjoaa noin 80 prosenttia varausta. Vain kahdeksan minuuttia uudessa laturissa puolestaan takaa kahdeksan tunnin uniseurannan.

Apple jatkaa yhteensä kolmen Apple Watchin myyntiä.

Applen mukaan Apple Watch Series 7 -älykellot saapuvat myyntiin myöhemmin syksyllä, joten aivan heti niitä ei kauppojen hyllyillä nähdä. Myös viime vuonna esitelty Apple Watch SE sekä Apple Watch Series 3 säilyvät yhä myynnissä.

Apple Watch Series 7 julkaistaan 41 ja 45 millimetrin kokovaihtoehtoina. Millimetrit kertovat rungon koosta pystysuunnassa.

Apple Watch Series 7:n lähtöhinta on Yhdysvalloissa sama kuin edeltäjällä, 399 dollaria. Eurohinnat tarkentuvat myöhemmin.

Runkomateriaaleina ovat alumiini, ruostumaton teräs ja titaani.

Apple Watch Series 7 -älykellon alumiinirungon värivaihtoehdot.
Apple Watch Series 7 -älykellon alumiinirungon värivaihtoehdot.
Yhteenveto Apple Watch Series 7:n uudistuksista.
Yhteenveto Apple Watch Series 7:n uudistuksista.
Myös ympäristöystävällisyyteen on edelleen panostettu.
Uusia rannekevaihtoehtoja nähdään runsaasti.
Suunnitteilla on myös yhteistyötä esimerkiksi muotitalojen kanssa. Kuvassa Hermés-kellotaulu ja rannekkeet.
Apple Watch Series 7.