Vaihtoon menevän auton voi huutokaupattaa autoliikkeille, ja se voi olla vaihtotarjousta kannattavampaa

Autovex.fi-palvelu laittaa vaihtoon menevän auton autoliikkeiden kilpailtavaksi. Näin auton myyjä saa todennäköisesti parhaan mahdollisen tarjouksen menopelistään.

Autovex.fi-palvelu on kasvanut suurimmaksi kuluttajien autojen myyntikanavaksi, jolla autonsa saa myytyä kilpailutettuun hintaan autoliikkeille. Autoliikkeet kilpailevat tällä hetkellä varsinkin tuoreemmista käytetyistä autoista kovaa, joten parhaan tarjouksen etsiminen itse vaatisi todennäköisesti paljon työtä.

AutoVex iskee tähän loveen markkinoilla tarjoamalla palvelun, jonne autonsa voi listata myyntiin ja autoliikkeet sitten kilpailevat autosta huutokaupan tavoin. Palvelu on auton myyjälle maksuton, sillä sen tulot perustuvat autoja ostavilta liikkeiltä saatuun välityspalkkioon.

Palveluun on rekisteröitynyt Autovexin mukaan ostajiksi yli 700 autoliikettä ja palvelun kautta myydään eteenpäin noin tuhat autoa kuukaudessa. Lopullisesta hinnasta voi neuvotella palvelun kautta eikä tarjouksia ole pakko hyväksyä.

AutoVexin Sebastian Frickin mukaan suora auton myynti ja uuden ostaminen tilalle myydystä autosta saatua rahaa käsirahana käyttäen voi olla kannattavampaa kuin vaihtotarjouksen hyväksyminen.

Auton suoraan ostaessa ostajalla on todennäköisesti hieman parempi kilpailutusvara ja todellinen väliraha voi siten jäädä pienemmäksi.

AutoVex on myös kertonut millaisista autoista autoliikkeet ovat kiinnostuneet. Yksi selkeä huomio on, että disel-autot eivät ole liikkeille kovinkaan kiinnostavia tällä hetkellä, ellei kyse ole isokokoisista autoista. Yleisiä suosikkeja ovat alle 10 vuotta vanhat ja alle 150 tuhatta kilometriä ajetut mallit. Vaihtoautoille on tällä hetkellä enemmän kysyntää kuin tarjontaa, joten kilpailutus kannattaa.