Tehokkaat RedMagic 6 -pelipuhelimet Snapdragon 888:lla tulossa saataville 599 ja 699 eurolla Euroopassa - ennakkomyynti alkaa 9. huhtikuuta

RedMagic 6 -sarjassa nähdään kaksi mallia, RedMagic 6 ja RedMagic 6 Pro.

ZTE:n alla toimiva Nubia kertoo tänään Kiinassa jo 4. maaliskuuta julkistamiensa RedMagic 6 -sarjan pelipuhelinten kansainvälisestä myyntiintulossa RedMagic-brändin omassa verkkokaupassa.

Verkkokaupassa saataville tulevat:

  • RedMagic 6, 12+128 Gt, Eclipse Black: 599 euroa
  • RedMagic 6 Pro, 16+256 Gt, Moon Silver: 699 euroa

Snapdragon 888:lla varustetuiksi, tehokkaiksi älypuhelimiksi RedMagic 6 -kaksikko on hinnoiteltu kilpailukykyisesti.

Ennakkomyynti alkaa 9. huhtikuuta ja avoin myynti 15. huhtikuuta. Ennakkomyyntivaiheen aikana puhelimen tilaajat saavat kaupan päälle täyslangattomat RedMagic CyberPods TWS -kuulokkeet.

RedMagic 6 -puhelimet ovat varustettu kookkailla 6,8 tuuman, 20:9-kuvasuhteen ja 2400×1080 pikselin AMOLED-näytöllä, ja ensimmäisenä älypuhelimena tarjolla on peräti 165 hertsin virkistystaajuus verrattuna edeltäjämalliensa 144 hertsiin.

RedMagic 6 ja RedMagic 6 Pro.
RedMagic 6 ja RedMagic 6 Pro.

Suurempi näytön virkistystaajuus merkitsee sulavampaa liiketoistoa. 165 hertsiä tarkoittaa näytön sisällön päivittyvän 165 kertaa sekunnissa. Virkistystaajuudet ovat viime vuosina nopeasti nousseet tavanomaisesta 60 hertsistä huippupuhelimissa 90, 120, 144 ja nyt jopa 165 hertsiin.

Myös RedMagic 6 -puhelimissa näytön virkistystaajuus vaihtelee sisällön mukaan 60, 90, 120 ja 165 hertsin välillä. Kosketustunnistus puhelimissa toimii myös jopa 500 hertsin taajuudella yhden sormen kosketuksen ja 360 hertsin taajuudella kahden sormen osalta. Vasteaika kosketukseen on parhaimmillaan vain 8 millisekuntia. Näytön kirkkaus yltää 630 nitiin ja kontrastisuhde on 1000000:1.

Sormenjälkilukija sijaitsee näytön alla, ja sen kerrotaan toimivan 50 prosenttia nopeammin kuin edeltävän sukupolven mallin.

Luonnollisesti Red Magic 6 -puhelimet ovat varustettu Qualcommin tuoreella Snapdragon 888 -järjestelmäpiirillä, joka edustaa tällä hetkellä suorituskyvyn kärkeä Android-puhelimissa. Snapdragon 888:n rinnalta löytyy tietenkin myös LPDDR5-tyypin RAM-käyttömuistia sekä UFS 3.1 -tyypin tallennusmuistia. Kiinassa RAM-käyttömuistia on parhaimmassa Pro-mallin versiossa jopa 18 gigatavua, mutta tämä versio ei ainakaan toistaiseksi tule laajemmin saataville, vaan tyytyminen on 16 gigatavuun.

Yhteyksien osalta tuettuna on 5G-mobiiliverkkoyhteyden lisäksi Wi-Fi 6 sekä 6 gigahertsin taajuudella toimiva Wi-Fi 6E.

RedMagic 6 mustana värivaihtoehtona.
RedMagic 6 mustana värivaihtoehtona.
RedMagic 6 Pro hopeana värivaihtoehtona.
RedMagic 6 Pro hopeana värivaihtoehtona.

Nopean näytön ja huippuluokan suorituskyvyn lisäksi pelaamiseen on panostettu jopa 400 hertsin kosketustunnistustaajuudella toimivilla olkapainikkeilla puhelimen kyljellä sekä ohjelmistolla, joka on pelitilassa optimoitu pelaamiseen. Game Boostille on myös oma pikapainikkeensa. Uutena ominaisuutena puhelimissa mukana on lisäksi mahdollisuus jakaa peli PC-tietokoneen näytölle.

RedMagic 6 -puhelimissa on kolme takakameraa 64 megapikselin pääkameralla, 8 megapikselin ultralaajakulmakameralla ja 2 megapikselin makrokameralla.

Yllättävästi globaalisti markkinoille tulevat RedMagic 6 ja RedMagic 6 Pro eivät eroa akultaan ja pikalataustueltaan, mikä on keskeinen ero kahden puhelinmallin välillä Kiinan versioissa.

Globaalisti molemmissa RedMagic 6 -malleissa on 5 050 milliampeeritunnin akku ja 66 watin pikalataus, kun Kiinassa Pro on varustettu jopa 120 watin pikalatauksella ja 4 500 milliampeeritunnin akulla.

Lisäksi globaalisti RedMagic 6 -puhelinten mukana toimitetaan 30 watin laturi, joten 66 watin pikalataukseen vaadittava laturi on ostettava erikseen.

Globaaleissa versioissa erot rajoittuvat siihen, että RedMagic 6 Pro on varustettu takapinnassaan hieman jäähdytystä tehostavalla, lämpöä siirtävällä ja pinnan lämpötilaa jopa 3-5 asteella laskevalla lentokoneluokan alumiiniseosmateriaalilla, minkä lisäksi muuten erot ovat muistimäärissä ja värivaihtoehdossa.

Molemmat RedMagic 6 -puhelimet sisältävät edeltäjiensä tavoin pyörivän tuulettimen, jonka ansiosta huippusuorituskyky on käytettävissä pidempään. Tuuletin pyörii jopa 20 000 kierrosta minuutissa. Puhelinten sisällä on myös kuparikerros akun päällä lämpöä siirtämään, ja piirilevyn takaa löytyvän höyrykammion kerrotaan olevan maailman ohuin 0,33 millimetrin paksuudellaan.

Tuuletin koostuu 59 lavasta, äänenvoimakkuus on 28 desibeliä, ja tuulettimen on simuloitu kestävän ainakin 30 000 tuntia käyttöä. Tuulettimessakin on käytetty erittäin korkean lämmönjohtavuuden alumiiniseosmateriaalia, sekä RedMagic 6:n että RedMagic 6 Pron globaalissa versiossa. Kokonaisuutena jäähdytysjärjestelmän kerrotaan laskevan suorittimen ytimen lämpötilaa jopa 16 celsisusasteella.

Kiinteän jäähdytyksen lisäksi RedMagic 6 -puhelimille on ainakin Kiinassa saatavissa kaksi tuuletinta sisältävä Dual-core Ice Dock -lisävaruste, joka sisältää myös RGB-värivalot. Myös itse puhelinten takapintaa koristaa RGB-valojuova. USB-C-liitännän lisäksi tarjolla on myös 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Mikrofoneja puhelimissa on kolme kappaletta.

Käyttöjärjestelmäversiona on Android 11 osana RedMagic OS 4.0 -ohjelmistoa. Osana ohjelmistoa on myös RAM Boost -toiminto, joka laajentaa RAM-käyttömuistia virtuaalimuistilla, jolloin 12 gigatavua kasvaa ikään kuin 18 gigatavuun.