Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Syksyn paras retkeilykausi on nyt käsillä - nämä ovat suomalaisten suosikkivarusteet

Pohjoisen ruska ja eteläisemmän Suomen aurinkoiset syyssäät houkuttelevat retkelle lähiluontoon tai kansallispuistojen pidemmille reiteille. Ulkoiluvarusteiden hankinta vaatii budjettia, mutta parhaimmillaan saman tuotteen hinnassa voi säästää jopa satasia. Selvitimme suomalaisten tämän hetken suosituimmat varustemallit.

Korona-aika on nostanut ulkoilu- ja retkeilyharrastukset huimaan suosioon, ja nyt retkeilykausista parhain on täällä, kun syksyn väreistä päästään nauttimaan ensin pohjoisessa Suomessa ja hiukan myöhemmin etelässäkin. Jos ostoslistalla on uusi teltta syysvaellukselle tai mielii ajaa uudet vaelluskengät sisään ennen syyslomaa, kannattaa puuttuvat retkivarusteet hankkia nyt.

Myös hintavertailupalvelu Hintaoppaassa ulkoilun suosio näkyy: kun tarkastellaan ulkoilu- ja retkeilykategoriaa aikavälillä 1. heinäkuuta ja 14. syyskuuta 2021, on hakuja tehty 59 prosenttia viime vuoden vastaavaa aikaa vilkkaammin. Kaikista retkeilybrändeistä suomalaiset suosivat nyt Tefalia, Fjällräveniä sekä Haglöfsiä, jotka muodostavat Hintaoppaan ulkoilu- ja retkeilymerkkien kärkikolmikon.

Teltoista suosituin on Fjällrävenin kolmen hengen Abisko Endurance. Kolmekiloisen teltan kohdalla hintavertailu kannattaa, sillä halvimmassa kaupassa sitä myydään 799 euron hintaan ja kalleimmassa kaupassa 1099 euron hintaan, jolloin säästöä kertyy mittavat 300 euroa. Telttojen top 3 täyttyy Fjällrävenin malleista, sillä toisella sijalla on kahden hengen Abisko Shape -malli ja kolmannella sijalla puolestaan kolmen hengen Abisko Shape -malli. 

Oikeanlaisen teltan valinnassa kannattaa huomioida sen koko ja paino, mahdollinen soveltuvuus myös talvikäyttöön sekä se, haluaako teltan kupolimallisena vai tunnelimallisena. Fjällrävenin mallit ovat tunnelitelttoja, jotka tarjoavat usein enemmän tilaa ja pinta-alaa vähemmällä painolastilla.

Syksyn suosituimmat teltat ja niiden halvimmat hinnat

  1. Fjällräven Abisko Endurance (3), halvin hinta 799,00€
  2. Fjällräven Abisko Shape (2), halvin hinta 649,00€
  3. Fjällräven Abisko Shape (3), halvin hinta 701,10€

Makuupussin valinnassa tulee sen sijaan huomioida se, millaisissa lämpötiloissa makuupussia tullaan käyttämään, miten pussia aiotaan kuljettaa, ja minkä kokoinen pussi on. Käyttäjäänsä suhteutettuna oikean kokoinen makuupussi sitoo lämmön hyvin, mutta ei ole ahdistavan tiukka.

Hintaoppaan suosituin makuupussi on nyt Marmot Phase 20 Regular. Kolmen vuodenajan pussin mukavuuslämpötila on -1,4 astetta, rajalämpötila, jossa nukkuu läpi yön heräämättä kylmyyteen on -7,5 astetta ja äärilämpötila -25 astetta, jossa vielä selviää yön yli ilman hypotermiaa. Makuupussin hinta vaihtelee 384,95 eurosta 529,95 euroon. Sekä makuupussit että teltat kuuluvat retkeilyharrastuksen arvokkaimpiin hankintoihin ja hinnat vaihtelevat usein. Hintavaihtelua voi seurata hintavahdin avulla, joka kertoo kun kiinnostavan tuotteen hinta putoaa. Hintavahdin voi asettaa esimerkiksi Hintaoppaassa, kiinnostavan tuotteen kohdalla.

Syksyn suosituimmat makuupussit ja niiden halvimmat hinnat

1.  Marmot Phase 20 Regular, halvin hinta 384,95€

2.  Marmot Sawtooth Regular (183cm), halvin hinta 219,00€

3.  Marmot Ouray Regular (168cm) (Naisten), halvin hinta 269,95€

Hyvin istuvat ja keliin sopivat kengät ovat yksi mukavan ulkoilun tärkeimmistä tekijöistä. Hintaoppaan haetuin malli on Adidaksen Terrex Free Hiker, jotka menevät ulkonäkönsä puolesta myös tennareista. Toiseksi suosituin malli on Merrellin vedenkestävä Moab 2 GTX miesten kenkä, jotka voi hintoja vertailemalla saada jopa puoleen hintaan: edullisimmillaan kenkiä myydään 78,90 eurolla ja kalleimmillaan niistä saa maksaa 150 euron verran. Retkikengissä kannattaa ennen hankintaa huomioida ennen kaikkea millaisessa maastossa kuljetaan ja mihin vuodenaikoihin sekä millainen paino retkeilijällä on yleensä kannettavana. Vaellus- ja maastokenkien suosio on kasvanut Hintaoppaassa heinä-syyskuussa 37 prosentilla viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Syksyn suosituimmat vaellus- ja maastokengät ja niiden halvimmat hinnat

  1. Adidas Terrex Free Hiker, halvin hinta 109,95€
  2. Merrell Moab 2 GTX (Miesten), halvin hinta 78,90€
  3. Salomon X Ultra 4 GTX (Miesten), halvin hinta 139,00€

Erilaisia syystakkeja etsitään nyt hanakasti ja ne ovatkin nousseet koko Hintaoppaan kuudenneksi suosituimmaksi kategoriaksi. Huippusuosittu malli on kategorian ykkönen ja koko Hintaoppaan kolmanneksi suosituin tuote Didriksonsin naisten Thelma-parka, jonka hinnassa voi säästää vertailemalla satasen verran. Miesten takeista suosituin on Fjällrävenin kierrätysmateriaaleista valmistettu Keb Jacket, jonka hinnassa voi niin ikään säästää jopa 135 euroa käyttämällä hetken kauppojen vertailuun. Jos haluaa jonkun tietyn takin tai kengät parhaaseen mahdolliseen hintaan, voi tarkistaa tuotteen hintahistorian esimerkiksi Hintaoppaasta, josta näkee milloin tuote on ollut edullisimmillaan ja onko nykyinen hinta varmasti kilpailukykyinen.

Syksyn suosituimmat takit ja niiden halvimmat hinnat

  1. Didriksons Thelma Parka (Naisten), halvin hinta 129,00€
  2. Fjällräven Keb Jacket, halvin hinta 183,95€
  3. Haglöfs Astral Jacket (Naisten), halvin hinta 229,00€

Hintojen vertailu onnistuu vaivattomasti ilmaisessa Hintaopas-sovelluksessa, joka on saatavilla sekä Apple- että Android-puhelimille. Hintaopas listaa yli 1000 Suomessa toimivan verkkokaupan hinnat ja vertailee ne puolueettomasti halvimmasta kalliimpaan.

Hinnat tarkistettu 15. syyskuuta 2021.

Kuvat: Hintaopas