Näillä varusteilla pihanhoito sujuu ammattilaisen elkein – Päivitä pihanhoitovälineet kuntoon ennen sesongin kuuminta piikkiä

Pihanhoito on hauskaa puuhaa silloin, kun kaikki tarvittavat välineet löytyvät joko omasta takaa tai naapurilta lainattuina. Hintaopas-palvelun kuukausitrendi* osoittaa, että pihanhoitosesonki käy kuumimmillaan huhti-kesäkuussa, jolloin esimerkiksi robottiruohonleikkurit, ruohotrimmerit ja raivaussahat sekä oksasilppurit ovat yli 100 prosenttia suositumpia kuin muina ajanjaksoina. Nyt on aika kartoittaa työkalujen ja laitteiden tilanne, jotta pihanhoito sujuu mutkitta tulevana kesänä.

Hyvä ruohonleikkuri on ehdoton perusvaruste, jonka tärkeimmät ominaisuudet riippuvat käyttäjän tarpeista ja käyttöolosuhteista. Tärkeitä ominaisuuksia voivat olla muun muassa leikkuuleveys, moottorin teho ja virtalähde, keräysastia ja leikkurin itsevetävyys. Hintavertailupalvelu Hintaoppaassa ruohonleikkureita voi etsiä rajaamalla hakua edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi myös valmistajan mukaan.

Jos haluaa helpottaa työtaakkaa, kannattaa harkita robottiruohonleikkuria. Hintaopas-palvelun nurmikon hoito & puutarhan hoito -kategorian suosituin tuote on Gardena Smart SILENO Life, joka on samalla neljänneksi suosituin tuote koko puutarha-kategoriassa. Ennen ostopäätöksen tekemistä kannattaa vertailla eri kauppojen hintoja, esimerkiksi Gardena Smart SILENO Lifen tapauksessa voi säästää parhaimmillaan yli 200 euroa vertailemalla tuotteen kauppakohtaisia hintoja.

Top 3 suosituimmat robottiruohonleikkurit ja niiden halvin ja kallein hinta 11. toukokuuta 2023:

  1. Gardena Smart SILENO Life (1000m²), halvin hinta 1495 €, kallein hinta 1702,76 €: erotus 207,76 € 
  2. Worx Landroid M500 WR141E, halvin hinta 699 €, kallein hinta 1297,80 €: erotus 598,80 €
  3. STIHL IMow RMI 422 PC, halvin hinta 1293,51 €, kallein hinta 1589 €: erotus 295,49 €

Yksi pihanhoidon tärkeä väline on myös tehokas ruohotrimmeri, jolla voi kätevästi siistiä pihan vaikeasti saavutettavat nurkat tai kukkapenkkien reunat. Myös oksasakset ovat puutarhurin paras ystävä. Oksasaksilla voi hoitaa pienten puiden ja pensaiden siistimisen. Mikäli pihalle kertyy enemmänkin hävitettäviä oksia, voi oksasilppuri olla luottovalinta.

Top 3 suosituimmat ruohotrimmerit & raivaussahat ja niiden halvin ja kallein hinta 11. toukokuuta 2023:

  1. STIHL FS 460 C-EM K, halvin hinta 875 €, kallein hinta 990€: erotus 115 €
  2. Bosch AdvancedGrassCut 36 (ilman akkua), halvin hinta 148 €, kallein hinta 282 €: erotus 134 €
  3. Husqvarna 545FR, halvin ja kallein hinta 739 €

Tarkoituksenmukaisilla ja tarkkaan valituilla varusteilla pihanhoidon saa sujumaan vaivatta. Laadukkaat työkalut kestävät aikaa ja ne säästävät myös pitkällä aikavälillä rahaa, joten varusteiden valintaan kannattaa panostaa.

Moni havahtuu ostotarpeisiin vasta sesongin kuumimpina hetkinä

Puutarhanhoito käy kuumana huhti-kesäkuussa, jolloin robottiruohonleikkurit, ruohotrimmerit ja raivaussahat sekä oksasilppurit ovat erityisen suosittuja Hintaopas-palvelussa. Robottiruohonleikkureiden suosio näyttää kasvavan kesäkuussa huimat 221 prosenttia ja ruohotrimmerien sekä raivaussahojen kohdalla 164 prosenttia. Oksasilppurit ovat toukokuussa 166 prosenttia suosituimpia verrattuna keskimääräiseen kuukauteen.*

“Suuri suosio robottiruohonleikkureiden, ruohotrimmerien ja oksasilppurien kohdalla kertoo siitä, että monet suomalaiset havahtuvat puutarhanhoidon välinehankintoihin juuri sesongin aikana. Kuluttajan tulee olla tarkkana hintojen kanssa, sillä joidenkin tuotteiden kohdalla hinnat nousevat sesongin tuoman suosion mukana”, Hintaoppaan Suomen maajohtaja Liisa Matinvesi-Basset muistuttaa.

Hintaoppaassa voi asettaa tuotteille hintavahdin, joka ilmoittaa, kun tuotteen hinta laskee. Hintaoppaan hintahistoriasta voi myös tarkastella tuotteiden hintakehitystä.

“Ei tietenkään ole yksiselitteistä, että edes suurimman osan sesonkituotteista hinnat nousisivat sesongin aikaan. Tästä syystä kuluttajien tulee olla tarkkaavaisia ja kärsivällisiä tehdessään ostopäätöksiä”, Matinvesi-Basset jatkaa.

Huhti-kesäkuussa myös grillaus- ja pyöräilysesonki sekä tuuletusvälineet ovat erityisen suosittuja

*Hintaopas on tunnistanut kategoriat, joilla oli poikkeuksellisen suuri liikenteen kasvu vuoden 2022 toisella neljänneksellä. Tuloksia vertailtiin loppuvuoden keskiarvon kanssa. Vertailusta on suljettu pois loppuvuoden myynti-intensiiviset kuukaudet, marras- ja joulukuu, jotta varmistamme realistisen arvion. Prosenttiosuus osoittaa, kuinka paljon suositumpi kategoria oli tietyn kuukauden aikana verrattuna keskimääräiseen kuukauteen.

Lue myös:
Varmista varustelusi tulevalle mökkikaudelle

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät FacebookistaInstagramista ja YouTubesta.