Älykellot ovat vakiinnuttaneet paikkansa suomalaisten keskuudessa – nämä ovat eri hintaluokkien suosituimmat mallit

Älykellot ovat vakiinnuttaneet paikkansa monipuolisina arjen apuvälineinä, jonka myötä suosioon ovat nousseet myös turvallisuutta tuovat lasten kellopuhelimet. Älykellojen vaihtelevat ominaisuudet tukevat erilaisia käyttötarkoituksia ja valinnanvaraa riittää. Tämän hetken suosituimmat älykellot ovat Samsung Galaxy Watch sekä Garmin Venu ja näiden useat eri mallit.

Älykellot ovat olleet suosittuja jo useiden vuosien ajan, mutta tuoteryhmän keskihinta on laskenut vuosien takaisen buumin jälkeen, jonka myötä älykellot ovat tulleet yhä useamman saataville. Tarjouksia seuraamalla älykellon voi saada entistäkin edullisemmin. Hintavertailupalvelu Hintaoppaan datan mukaan tämän hetken suosituimpien älykellojen hinta on tippunut vuodessa noin 35-50 prosenttia. Esimerkiksi yhden tämän hetken suosituimman mallin, Samsung Galaxy Watch 5 40mm, kohdalla tämä tarkoittaa 141 euron säästöä. Myös toukokuussa julkaistusta älykellon ja kuulokkeet yhdistävästä Huawei Watch Buds -mallista on hintojen vaihtelua hintahistoriasta tarkkailemalla voinut säästää parhaimmillaan noin 16 prosenttia eli vajaan 80 euroa, vaikka tuote on ollut myynnissä vain muutamia kuukausia.

“Kuten elektroniikkatuotteissa yleensäkin, myös älykelloissa on nähtävissä selvää hinnan laskua, kun tuote on ollut myynnissä jonkin aikaa. Älykellot ovat muun elektroniikan kanssa myös suosittuja tarjoustuotteita, joten malttia harjoittamalla ja pienellä selvittelyllä tuotteen voi saada selvästi edullisempaan hintaan. Tuotteiden hintahistoriaa tarkastelemalla voi saada käsityksen hinnan vaihteluista ja tuotteelle voi asettaa hintavahdin, joka ilmoittaa tuotteen hinnan laskiessa”, Hintaoppaan Suomen maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett kertoo.

Viime vuosien aikana myös lasten kellopuhelimet ovat nostaneet suosiotaan turvallisena vaihtoehtona älypuhelimelle. Kellopuhelimella lapsi saa helposti yhteyden läheisiinsä myös niissä tilanteissa, kun lapselle ei ole vielä haluttu antaa älypuhelinta.

Suosituin yli 350 euron arvoinen älykello

Huawei Watch Buds

Arvokkaamman hintaryhmän suosituin älykello on Huawei Watch Buds, jonka halvin hinta on 498,96 €.

Huawei Watch Buds on ainutlaatuinen älykello, sillä tuote sisältää langattomat kosketusohjauksella toimivat kuulokkeet, joiden säilytystila löytyy kätevästi älykellon sisältä. Bluetoothin avulla hybridipuhelut yhdistyvät vaivattomasti käyttötarpeen tunnistavan älykellon ja aktiivisesti melua vaimentavien Buds-kuulokkeiden välillä. Huawei Watch Buds -älykellon ominaisuuksiin kuuluvat viesti-ilmoitukset, sykkeen, unen ja SpO2-happisaturaation seuranta, GPS-paikannus, harjoituksen tunnistus sekä kymmenet erilaiset harjoitustilat. Tuote on myös Android- ja iOS-yhteensopiva.

Seuraavaksi suosituimmat yli 350 euroa maksavat älykellot ovat:

Samsung Galaxy Watch 5 Pro 45mm, halvin hinta 359 €

Apple Watch Series 8 45mm Aluminium with Sport Band, halvin hinta 458,64 €

Samsung Galaxy Watch 5 Pro 45mm LTE, halvin hinta 356 €

Suosituin 250-350 euroa maksava keskihintainen älykello

Garmin Venu 2 Plus

Keskihintaisten älykellojen suosituin malli on Garmin Venu 2 Plus, jonka halvin hinta on 339 €.

Garmin Venu 2 Plus on hyvinvoinnista ja liikunnasta kiinnostuneen valinta. Kellossa on yli 25 GPS- ja sisäliikuntasovellusta, unen laatua arvioiva pisteytys, stressitason seuranta, energiatasoa seuraava Body Battery -ominaisuus. Garmin Venu 2 Plus seuraa käyttäjän terveyttä ja aktiivisuutta jatkuvasti, ja Health Snapshot -ominaisuus luo kahdessa minuutissa yhteenvedon käyttäjän keskeisistä hyvinvointitiedoista. Älypuhelimeen yhdistäminen mahdollistaa puheluiden soittamisen, tekstiviesteihin vastaamisen, Garmin Pay -lähimaksamisen sekä musiikin tallennuksen. Älykellotilassa laitteen akunkesto on jopa 9 päivää.

Seuraavaksi suosituimmat 250-350 euroa maksavat älykellot ovat:

Garmin Venu 2S, halvin hinta 299 €

Garmin Venu 2, halvin hinta 298 €

Apple Watch SE (2022) 40mm Aluminium with Sport Band, halvin hinta 265,99 €

Suosituin edullisemman 100-250 euron hintaryhmän älykello

Samsung Galaxy Watch 5

Edullisempien älykellojen suosituin malli on Samsung Galaxy Watch 5 40mm, jonka halvin hinta on 149 €.

Samsung Galaxy Watch 5 40mm tarjoaa monipuoliset mittaus- ja kuntoilutoiminnot sekä laajan sovellusvalikoiman. Kaipaamasi sovellukset, esimerkiksi Gmail ja Spotify, ovat ladattavissa Google Play -kaupasta ja kaikkia kellon ominaisuuksia voi käyttää saumattomasti myös muiden Samsung Galaxy -laitteiden kautta. Samsung Health -sovellus tarjoaa lukuisia harjoitustiloja sekä juoksu- ja univalmentajan. Samsung Galaxy Watch 5 40mm -kellon avulla on mahdollista seurata mm. kehon lihas- ja rasvamassan muutoksia sekä tarkkailla kehoa syke-, happi-, verenpaine- ja EKG-mittareiden avulla.

Seuraavaksi suosituimmat 100-250 euroa maksavat älykellot ovat:

Samsung Galaxy Watch 5 44mm, halvin hinta 218,32 €

Samsung Galaxy Watch 4 44mm, halvin hinta 148,72 €

Samsung Galaxy Watch 5 44mm LTE, halvin hinta 228,30 €

Suosituin lasten kellopuhelin

Xplora XGO3

Suosituin lasten kellopuhelin on Xplora XGO3, jonka halvin hinta on 129 €.

Xplora XGO3 on turvallinen lasten kellopuhelin, jossa ei ole avointa internetyhteyttä. Kellopuhelimeen hankitun liittymän avulla lapsi voi olla yhteydessä huoltajiensa määrittelemiin henkilöihin puheluiden ja viestien kautta sekä lähettää hymiöitä ja selfieitä chatin kautta. GPS-toiminnon avulla ulkona liikkuvan lapsen liikkeitä voi seurata huolettomasti. Xplora XGO3 -kellopuhelimeen voi määrittää turva-alueen, jolloin huoltaja saa puhelimeensa ilmoituksen, kun lapsi saapuu tai lähtee turva-alueelta.

Seuraavaksi suosituimmat lasten kellopuhelimet ovat:

Xplora 5 Play, halvin hinta on 198,90 €

myFirst Fone R1, halvin hinta 179 €

Xplora XGO2, halvin hinta 143,30 €

Tuotteiden suosio ja hinnat katsottu 21.8.2023 Hintaopas.fi-palvelusta.

Lue lisää: Teknavi-Anniinalle rakennettiin uusi, upea peli- ja striimauskone – melkoisilla teknisillä herkuilla

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa! Löydät meidät FacebookistaInstagramista ja YouTubesta