Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Uusien Nokia-puhelinten odotus päättyy pian - nämä kaksi asiaa erottavat muista

Uuden Nokia 3310:n myyntiintulo on esisoittoa laajemmin kiinnostaville uutuuksille, uusille Nokia-merkkisille Android-älypuhelimille.

Nokia-puhelimista nyt vastaava HMD Global on tuomassa Nokia-älypuhelimet myyntiin laajasti ympäri maailmaa vielä kesäkuun aikana.

Milloin uudet älypuhelimet tulevat myyntiin Suomessa, HMD:n Pohjoismaiden johtaja Ossi Korpela?

”Kovasti tässä viimeisiä hienosäätöjä tehdään. Aika on lähellä. Kerromme asiasta lisää lähipäivinä”, vastaa Korpela uteluun suostumatta paljastamaan tarkemmin vielä edes päivää, jolloin myyntiintulosta tullaan kertomaan. ”Lähellä kuitenkin ollaan.”

3310 aurasi tietä älypuhelimille

Uusi Nokia 3310.
Uusi Nokia 3310.

Uusi Nokia 3310 tulee Suomessa myyntiin ensi viikon keskiviikkona 31. toukokuuta. Samaan aikaan älypuhelinten kanssa julkistettu 3310 on jo ehtinyt maailmalla valituissa maissa myyntiin uutuuksista ensimmäisenä.

”3310 toi hienosti takaisin kuluttajien tietoisuuteen, että HMD jatkaa laitteiden tekemistä Nokian brändillä. Se toimi kiinnostuksen herättäjänä, joka on tuonut takaisin mieliin ajatukset Nokian laadusta, luotettavuudesta ja hyvästä designista. 3310:n ympärille syntyi eräänlainen halo-efekti, joka säteilee myös älypuhelimiin.”

Kaksi asiaa, joilla Nokia-älypuhelinten pitäisi erottautua massasta

Ensimmäiset uudet Nokia-älypuhelimet Nokia 3, Nokia 5 ja Nokia 6 julkistettiin Barcelonassa Mobile World Congressin yhteydessä helmikuun lopulla.

Puhelimet keräsivät ensikokemuksissa kehuja erityisesti laadukkuudestaan. Lisäksi kiiteltiin ratkaisua käyttää puhelimissa yksinkertaista vakio-Android-versiota, joka takaa myös jatkossa uusien Android-versioiden nopean tulon päivityksenä.

HMD:n Pohjoismaiden johtaja Ossi Korpela.
HMD:n Pohjoismaiden johtaja Ossi Korpela.

Juuri nämä kaksi asiaa – laadun ja puhtaan Androidin – myös Korpela mainitsee uusien Nokioiden eroina muista markkinoiden puhelimista.

”Ja jo pelkälle Android-puhelinten tulolle Nokia-brändillä on selkeä tilaus markkinassa. Meidän tutkimustemme mukaan tälle yhdistelmälle on kovaa kysyntää”, sanoo Korpela.

Ensimmäiset Nokia-älypuhelimet tulevat huippuluokan sijaan edullisempiin hintaluokkiin.

”Palaute kertoo meidän onnistuneen hyvin laadukkaissa materiaaleissa ja tuomme näihin hintapisteisiin jotakin uutta ja ennennäkemätöntä, jotain premiumia mitä on aiemmin nähty vain lippulaivoissa”, Korpela kehuu.

Ensimmäiset Nokia-älypuhelimet sijoittuvat Suomessa todennäköisesti noin 150-300 euron hintaluokkaan. Hintojen voidaan odottaa 3310:n tavoin olevan hieman korkeampia kuin julkistuksen yhteydessä kerrotut keskimääräiset maailmanlaajuiset hinnat 139 euroa Nokia 3:lle, 189 euroa Nokia 5:lle ja alkaen 229 euroa Nokia 6:lle.

”Olemme kuitenkin hyvin nöyriä”, vastaa Korpela kysyttäessä markkinaosuustavoitteista. ”Haluamme ansaita tilamme markkinoilla. Aika näyttää millaisiin osuuksiin päädymme. Jätämme päätöksen kuluttajille, mutta olemme varmoja että meillä on erittäin hyvä resepti.”

Entä uudet lisäpuhelimet? ”En kommentoi”

Viime viikkoina on nähty paljastuksia jo uudesta Nokia-kaksoiskamerapuhelimesta, mahdollisesti Nokia 9:stä. Kahdella kameralla varustettu puhelin nähtiin verkkoon ilmeisesti HMD:n yhteistyökumppanilta lipsahtaneella videolla, minkä jatkoksi ranskalainen Frandroid pääsi jo tutustumaan puhelimen prototyyppiin.

Korpela kommentoi videon ilmestyttyä nettiin, ettei sen julkaisija ole HMD:n palkkalistoilla eikä video ollut HMD:n julkaisema. Enempää kantaa asiaan hän ei kuitenkaan ota.

Myös ranskalaissivuston Nokia 9 -paljastus saa aikaan saman reaktion: ei kommenttia.

Videolla nähtiin rinnakkain neljä puhelinta. Vasemmalla rivistössä esiintyvä kaksoiskamerapuhelin on toistaiseksi mysteeri, kuten myös sen vierestä löytyvä puhelin.
Videolla nähtiin rinnakkain neljä puhelinta. Vasemmalla rivistössä esiintyvä kaksoiskamerapuhelin on toistaiseksi mysteeri, kuten myös sen vierestä löytyvä puhelin.