iPhone 7 vietti 24 tuntia Kuolleenmeren suolavedessä – video näyttää lopputuloksen

Jonkinasteinen vedenkestävyys alkaa tätä nykyä löytyä jo useammista puhelinmalleista, mutta esimerkiksi IP67- tai IP68-luokitusten yhteydessä on hyvä muistaa, että ne testataan makealla vedellä. Elektronisten laitteiden altistuminen suolaiselle merivedelle tai esimerkiksi uima-altaiden klooripitoiselle vedelle saattaa olla paljon tuhoisampaa.

Erinäisistä puhelintempauksistaan tunnettu TechRax julkaisi hiljattain videon, jossa näytetään, mitä IP67-luokitellulle iPhone 7:lle tapahtuu, kun se altistetaan 24 tunnin ajaksi Kuolleenmeren erittäin suolaiselle vedelle. Kuolleenmeren suolapitoisuus on jopa 10-kertainen tyypilliseen meriveteen verrattuna.

Vaikka puhelin olisikin vedenkestäväksi luokiteltu, ei se välttämättä pidemmällä aikavälillä selviä esimerkiksi meriveden suolan aiheuttamasta korroosiosta. Esimerkiksi iPhonen käyttöohjeissa kehotetaan minimoimaan altistuminen merivedelle, ja IP68-luokiteltujen Samsungin ja Sonyn puhelimien kohdalla ohjeistetaan huuhtelemaan puhelin makealla hanavedellä, mikäli puhelin on altistunut suolaiselle vedelle.

Katso alta, miten TechRaxin testissä kävi.