Videolla: iPhone 7 naarmutus- ja vääntötestissä – valehteleeko Apple teknisissä tiedoissa?

iPhone 7 on täällä, ja YouTubeen alkaa tulvia videoita, joissa Applen uutukaista rääkätään mitä erikoisimmilla tavoilla. Myös vanha tuttu JerryRigEverything on ottanut uuden iPhonen kidutustestiinsä, joka käsittää niin näytön naarmuttamista ja kuumentamista kuin rungon vääntämistäkin.

Apple käyttää iPhone 7:ssä samaa vahvaa 7000-sarjan alumiinia kuin 6s:ssä, joten pehmeämmän iPhone 6:n ”bendgate” ja herkkä taipuminen ovat muistoja vain. iPhone 7:n runko näyttää varsin tukevalta, joskin etupaneelin liima näyttää rungon vääntyessä antavan periksi, eli suojaus vedeltä saattaa kärsiä, jos laite pääsee vaikkapa takataskussa vääntymään.

Etupaneeli näyttää olevan yhtä kovaa tekoa kuin iPhone 6s:ssäkin, eli naarmuja alkaa ilmaantua vasta Mohsin kovuusasteikon kuutosta vastaavalla terällä. Perusmetallien ei siis pitäisi iPhonen etupaneelia naarmuttaa.

Erikoista videolla on, että sekä kotinäppäin / Touch ID -tunnistin että kameran linssi naarmuuntuvat samaisella kovuuden 6 terällä. Ainakin aiemmin Touch ID:n suojana on ollut safiiripinta, ja Applen kertomien teknisten tietojen mukaan takakameran linssin suojana olisi edelleen safiiri, mutta JerryRigEverythingin Zack on eri mieltä. Hänen mukaansanaamut kielivät siitä, että kotinäppäimen ja kameran linssin suojana käytettäisiin samaa lasia kuin etupaneelissakin. Väite on hurja, sillä olisi kerrassaan outoa, jos Apple valehtelisi iPhonen teknisissä tiedoissa näinkin suoraan.