Voi pudota alas – GoPro kutsuu takaisin kaikki myydyt dronensa vian vuoksi

GoPro kutsuu takaisin kaikki toistaiseksi myydyt 2 500 Karma-droneaan. Lennokeissa on vika, joka voi aiheuttaa sen putoamisen alas taivaalta.

GoPro Karma tuli myyntiin 23. lokakuuta alkaen ja kaikki tähän asti myydyt kutsutaan takaisin ja ostajille tarjotaan rahat takaisin. GoPro Karman myynti on myös toistaiseksi keskeytetty. Toimituksia aiotaan jatkaa heti, kun ongelma on korjattu.

GoPron mukaan ”erittäin pienessä määrässä tapauksia Karma-laitteet ovat menettäneet tehon käytön aikana”. Toistaiseksi ei ole raportoitu vian aiheuttamista loukkaantumisista tai aineellisista vahingoista.

GoPro on kertonut tekevänsä läheistä yhteistyötä Yhdysvaltojen kuluttajatuotteiden turvallisuusviraston CPSC:n ja ilmailuhallinnon FAA:n kanssa.

Ongelmat dronen kanssa tulevat pahaan aikaan GoProlle, joka on syvenevissä ongelmissa muutenkin: yhtiön liiketoiminta ei vedä ja myös GoPro-kameroiden myynti sakkaa. GoPron osakekurssi on painunut yli 60 prosenttiaviimeisen 52 viikon huippunoteerauksesta ja yhtiön markkina-arvo on enää reilut miljardi dollaria.

Drone-markkinoille lähdön ajateltiin tuovan uusia kasvumahdollisuuksia GoProlle, mutta takaisinkutsun myötä tuloksena toistaiseksi on ollut vain lisää ongelmia. Takaisinkutsun myötä GoPron kurssi romahti vajaat 10 prosenttia lisää jälkipörssissä.

Syyskuussa julkistettu GoPro Karma on sekä nelimoottorinen lennokki että käsiteline GoPro-kameroille. Kokonaisuuteen kuuluu kolmeakselinen vakautin, jota voi käyttää niin lennokissa, erilaisissa GoPro-telineissä ja -kiinnikkeissä kuin käsivaraltakin kuvatessa. Lennokkia ohjataan kosketusnäytöllä varustetulla kauko-ohjaimella.