Tässä on hyvä jalaka älypuhelimelle – suomalaisten keksintö

Jalaka on suomalainen startup-yritys, joka suunnittelee lisälaitteita puhelimille ja tableteille. Yrityksen murteenomaiseen nimeen sopien Jalaka on kehittänyt teleskooppisen tukijalan, joka toimii minkä tahansa mobiililaitteen kanssa.

Jalaka Dual on kahdesta teleskooppijalasta koostuva lisälaite, joka liimataan mobiililaitteen tai sen kotelon taakse. Tuotteen pienet jalat taipuvat vapaasti moniin asentoihin, eli niillä on helppo tukea laite mihin tahansa asentoon niin pysty- kuin vaaka-tasossa. Jalaka Dual valmistetaan laadukkaasti muun muassa alumiinista ja ruostumattomasta teräksestä.

Jalaka Dual monissa käyttötarkoituksissa

 

Jalaka ei kuitenkaan tyydy pelkkään pystytukeen, vaan ehdottaa Jalaka Dualille myös muita käyttömahdollisuuksia. Yrityksen mukaan lisäjalat saattavat auttaa myös laitteen käsittelyssä, sillä ne voi vaikkapa kietoa laitteen taakse tulevien sormien ympärille tuetun otteen saamiseksi. Erilaisia käyttötilanteita esitellään artikkelin lopusta löytyvällä videolla.

Jalaka Dualin irtonaisuus lisää sen joustavuutta. Puhelimelle riittää todennäköisesti yksi Jalaka Dual, kun taas tabletin taakse voi kiinnittää kaksi. Samoin asettelun voi määrittää itse mieleisekseen. Tällaisen tuotteen toimivuudessa kiinnitys on elintärkeää: Jalaka lupaa, että tuotteessa käytetty paineherkkä teippi on helppo kiinnittää useimpiin pintoihin. Poikkeuksia ovat kuitenkin silikonikuoret ja hyvin epätasaiset pinnat. Lisäksi Jalaka Dualia pitäisi voida irrottaa ja uudelleenkiinnittää monia kertoja.

Jalaka Dual kerää parhaillaan rahoitusta Indiegogossa. Nopeimmille tilaajille lisälaite irtoaa 20 dollarin hintaan, mutta varsinainen myyntihinta on 29 dollaria. Lisäksi päälle tulevat kuuden dollarin postimaksut. Jalaka Dual on saatavana hopeisena ja mustana.