Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Oletko kuullut kävelykeppitoiminnosta? Tätä sähkölautaa voit ohjata älypuhelimella

Vajaa vuosi sitten voimaan astuneen lakimuutoksen jälkeen kevyitä sähkökulkuvälineitä, toiselta nimeltään tasapainolautoja on ilmaantunut Suomen katukuvaan. Nyt syksyllä myynti käy hitaammin, mutta valmistajat odottavat piristystä joululahjamarkkinoille.

Alan uranuurtaja on Segway, joka toi 2000-luvun alussa markkinoille ensimmäisen seisottavan sähkökulkuvälineen. Sittemmin valmistajan mallisto on laajentunut pienemmillä ja edullisemmilla laitteilla.

Segway Ninebot Mini Prohon voi tutustua ensi viikon viikonloppuna DigiExpo -messuilla (4.–6.11.2016) Teknavin tuottamalla Tulevaisuus on täällä osastolla. Kyseessä on sähkölauta, jota voi ohjata polvilla, jolloin kädet jäävät vapaiksi. Lisävarusteena laitteeseen saa pitkän ohjaustangon.

Ninebot Mini Pron erikoisuutena on niin sanottu kävelykeppitoiminto, joka mahdollistaa laitteen etäohjauksen älypuhelinsovelluksella. Ominaisuudesta on hyötyä sisätiloissa, esimerkiksi kauppakeskuksessa, jos laitetta ei voi ohjata perinteisellä tavalla.

Ninebot Mini Pro julkistettiin viime vuoden DigiExpossa. Sen jälkeen laitteen hinta on laskenut alle 800 euroon. Prota on uudistettu maltillisesti, muun muassa lokasuojiin on tehty parannuksia.

Ninebot Mini Pro soveltuu myös talvikäyttöön, kunhan tiet ovat sulia.

– Yllättävää on ollut se, että pääosa asiakkaista on ollut yli 30-vuotiaita. Toisaalta hinta on ollut aikaisemmin yli 1000 euroa, mikä on varmasti liikaa nuorisolle, Golden Door Oy:n toimitusjohtaja JP Heino sanoo.