Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Porsche Design Huawei Mate30 RS julki – huippupuhelin aidolla nahalla ja suuremmilla muisteilla

Huawei on julkistanut Mate30-mallistoonsa myös jo perinteeksi muodostuneen Porsche-erikoisversion. Mate30 Pron tavoin ehdotonta huipputeknologiaa sisältävässä Porsche Design Mate30 RS -älypuhelimessa on lisäksi Mate30 Pro -huippumallia enemmän tallennus- ja käyttömuistia sekä takakuori aitoa nahkaa.

Porsche Design Mate30 RS mukailee teknisiltä ominaisuuksiltaan pitkälti Mate30 Prota. Ainoa eroavaisuus on muistimäärissä, jotka ovat Mate30 RS:ssä korkeammat. RAM-käyttömuistia on 12 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 512 gigatavua, kun Mate30 Pro tarjoaa enintään 8 ja 256 gigatavua.

Mate30 RS:ssä on 6,53-tuumainen OLED-näyttö 2400×1176 pikselin tarkkuudella ja erikoisella 18,4:9-kuvasuhteella. Huawein horisonttinäytöksi nimittämän kuvaruudun reunat taipuvat sivuille jopa 88 asteen kulmassa.

Porsche Design Huawei Mate30 RS on takaa osin nahkaa.
Porsche Design Huawei Mate30 RS on takaa osin nahkaa.

Virtapainikkeen lisäksi puhelimessa ei ole muita fyysisiä näppäimiä. Äänenvoimakkuuden säätäminen hoituu Mate30 Pron tavoin kosketuksen tunnistavalla kyljellä, ja virtuaalisäätimen voi asettaa kummalle tahansa puolelle näyttöä. Kosketustunnistusta voi hyödyntää myös esimerkiksi kameraa käytettäessä.

Porsche Design Mate30 RS:ssä on infrapunalaseria ja pisteprojektoria hyödyntävä 3D-kasvojentunnistus, joten Mate30 Pron tavoin myös siinä on rahtusen paksumpi näytön yläreunus.

Porsche Design Huawei Mate30 RS.
Porsche Design Huawei Mate30 RS.

Mate30 RS:ssä on samat neljä takakameraa kuin Mate30 Prossa. Näistä kaksi on pääkameroita, ominaisuuksiltaan poikkeavia 40 megapikselin kameroita, ja niiden lisäksi käytettävissä on 8 megapikselin telekamera kolminkertaisella optisella zoomilla sekä 3D ToF -syvyyskamera.

Mukana on luonnollisesti myös Huawein oma huippupiiri Kirin 990 5G, joka sisältää myös 5G-modeemin. Järjestelmäpiirissä on kahdeksan ydintä, joista kaksi mukautettuja ARM Cortex-A76 -huipputehoytimiä 2,86 gigahertsin enimmäiskellotaajuudella. Huawein mukaan suoritinydinkohtainen suorituskyky on kasvanut edeltävään piiriin verrattuna 10 prosentilla ja moniydinsuorituskyky 9 prosentilla.

Mate30 RS tukee 40 watin langallista ja 27 watin langatonta latausta ja sisältää 4 500 milliampeeritunnin akun. Puhelin on myös IP68-luokituksen mukaisesti vesitiivis, ja se julkaistaan suoraan Android 10 -ohjelmistolla.

Porsche Design Huawei Mate30 RS julkaistaan punaisena ja mustana, aidolla nahkalla päällystetyllä takakuorella varustettuna. Takakamerat sekä Huawein ja Porschen logot ovat sijoitettu lasiseen keskipalkkiin, joka on kummassakin värivaihtoehdossa musta.

Porsche Design Huawei Mate30 RS:n hinnaksi Huawei kertoi 2 095 euroa.