Netflix aloitti Suomessa – "täällä ratkaistaan television tulevaisuus"

Amerikkalainen tv-sarjoja ja elokuvia internetin välityksellä eri päätelaitteille tarjoileva Netflix on aloittanut toimintansa Suomessa. Palvelun hinta on 7,99 euroa kuukaudessa. Netflixin mukaan Suomi on nyt televisionkatselun eturintamassa.

– Suomi ja muut Pohjoismaat ovat tulevaisuuden television taistelukenttä. Television tulevaisuus ratkaistaan täällä, sanoi Netflixin toimitusjohtaja Reed Hastings Teknarin haastattelussa torstaiaamuna.

Netflixin lisäksi myös toinen amerikkalainen tv-alan yritys, HBO, on avaamassa piakkoin edullisen internet-tv-palvelunsa Pohjoismaissa. Lisäksi täällä toimii satelliitti-tv-palveluistaan tutuksi tulleen pohjoismaisen Viasatin Viaplay.

Palveluissa on edullista kuukausimaksua vastaan vapaasti tarjolla tv-sarjoja ja elokuvia. Kaikki sarjat ja elokuvat eivät ole tarjolla kaikissa palveluissa, vaan kullakin yhtiöllä on omat sopimuksensa tuotantoyhtiöiden kanssa. Sisällöt ovat silti osittain samoja.

Netflixiä voi käyttää muun muassa tietokoneilla, tableteilla, pelikonsoleilla ja älytelevisioilla. Käyttäminen vaatii yhteyden internetiin.

Ensimmäisen kuukauden ajan palvelu on ilmainen.

– Tavoitteemme on, että jokaisessa suomalaisessa kodissa kokeiltaisiin Netflixiä ja todettaisiin, miten hieno kokemus internet-tv on, Netflixin Hastings sanoi.

Viaplay on vastannut Netflixin tuloon markkinoille pudottamalla kuukausihintansa 9,95 eurosta 7,95 euroon. Hastingsin tavoin myös torstaina iltapäivällä lehdistötilaisuudessa puhunut Viasatin toimitusjohtaja Niclas Ekdahl kehotti ihmisiä kokeilemaan Netflixiä.

– Kannattaa kokeilla kaikkia näitä palveluita ja valita se, joka tuntuu parhaimmalta, Ekdahl sanoi.

Myös Viaplay tarjoaa ensimmäisen kuukauden kokeilun ilmaiseksi.

Hinnantarkistuksen lisäksi Viaplay esitteli palveluunsa uudistuksena mahdollisuuden tallentaa ohjelmia ja elokuvia 30 päiväksi päätelaitteelle, jotta niitä voisi katsella ilman nettiyhteyttä.