Muistatko tämän? Nokialla oli kosketusnäyttöpuhelin jo vuonna 2004

Tasan kymmenen vuotta sitten Nokia esitteli ensimmäisen kosketusnäyttöpuhelimensa, mallinimeltään 7710. Tuolloin kosketusnäyttö oli niin uusi ja erikoinen asia, että se herätti teknologiasivustojen arvosteluissa ihmetystä.

Gsmarena-sivuston arvostelussa puhelinta ihmeteltiin ja sen käyttäjäkunnan arveltiin muodostuvan mobiilialan pioneereista.

“Nokia 7110 viihdyttää heitä; he voivat pelata sillä, rehennellä sillä ja saavat tunteen olevansa ensimmäisiä”, sivusto kirjoitti.

Puhelimen kokoa arvosteltiin, mutta näyttö sai ylistäviä arvioita. 7110 nostettiin monissa arvioissa pelejä pelaavien käyttäjien suosikkilaitteeksi. Näyttö oli vielä varsin heikkolaatuinen nykymittapuuhun verrattuna. Muistia laitteessa oli vain 90 megatavua. Sen sai tosin kasvatettua muistikortilla 2 gigatavuun.

Miinuspuolella oli käyttöjärjestelmä, jonka kankeus ja epävarma toimivuus ei kerännyt kehuja.

Pari vuotta myöhemmin Apple räjäytti pankin kosketusnäytöllä varustetulla iPhonella. Puhelimesta tuli välitön hitti.

Nokia teki 7110-mallin kanssa muutakin pioneerityötä. Sen tuotepakkauksessa toimitettiin muistikortille tallennettu musiikkialbumi ja ensimmäisiä mobiiliuutispalveluita markkinoitiin kovalla vauhdilla. Mukana oli muun muassa Iltalehti.

Pian Nokian johtokunnassa tehtiin kuitenkin päätös strategisen suunnan muuttamisesta ja tämä kehitystyö haudattiin.