Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Galaxy S8: Liian kallis kasvojenkohotus, mutta yhä tekninen ykkönen

Nykyisin on turha odottaa uusilta älypuhelimilta mitään erityisen mullistavaa, vaikka kyseessä olisi huippuvalmistajan huippupuhelin.

Samsung Galaxy S8 on nyt nähnyt päivänvalon, ja komealtahan se näyttää. Ja siinä olivatkin merkittävimmät uudistukset. Näyttöä on lavennettu reunasta reunaan, jotta puhelimen fyysistä kokoa on saatu pienemmäksi. Muutoin näyttö on samaa luokkaa kuin S7:ssa. Takakamerassakaan ei ole mitään uutta. Näytöistään tunnettu Samsung ei ole lähtenyt 4K-näyttöjen kisaan Sonyn ja LG:n kanssa, mikä on ehkä hyvä, ainakin akun keston kannalta.

Toisin sanoen: Jos omistat Galaxy S7:n, voit jatkaa tyytyväisenä sen käyttöä. Ellet sitten halua päivittää vain päivittämisen ilosta. Tai S8:n selfie-kameran automaattitarkennuksen takia.

S8:n 829 euron hinta on kovaa luokkaa, jos ottaa huomioon puhelimen uudistukset edelliseen malliin verrattuna. Samsung on ottanut Applen linjan: se on parantanut jo entuudestaan hyvää puhelinta varsin varovaisin uudistuksin. Käyttäjät eivät valita, sillä monen tavaksi on tullut päivittää puhelin vuoden välein.

On todettava, että teknisesti Samsung on edelleen Applea edellä. Otetaan esimerkkinä iristunnistin, jota on entisestään parannettu Galaxy S8:ssa. Apple luottaa edelleen sormenjälkitunnistukseen eikä ole mitenkään varmaa, että irisskanneri otetaan käyttöön iPhone 8:ssa.

Iristunnistin voi kuulostaa turhalta, mutta nykymaailmassa jokainen käyttäjän tietoturvaa parantava ominaisuus on otettava avosylin vastaan.

Imagomielessä Galaxy S8:n toivoisi onnistuvan. Samsung on saanut paljon lunta tupaan Galaxy Note 7:n ongelmista eikä vastaavaa julkisuutta toivo kukaan.