Samsung julkisti Galaxy AI -tekoälytoiminnoilla varustetut Galaxy S24 -huippupuhelimensa - tällaisia ovat Galaxy S24, S24+ ja S24 Ultra

Samsung on julkistanut Galaxy S24 -sarjan huippupuhelimensa Galaxy S24:n, Galaxy S24+:n sekä Galaxy S24 Ultran vuoden 2024 ensimmäisessä Galaxy Unpacked -julkistustilaisuudessaan.

Uutuuksissa Samsung panostaa erityisesti uusiin Galaxy AI -tekoälyominaisuuksiin.

Galaxy S24 -puhelimet ovat ennakkomyynnissä heti julkistuksensa jälkeen. Virallisesti avoin myynti alkaa tammikuun lopussa, mutta toimitukset voivat lähteä tilaajille liikkeelle jo aiemminkin.

30. tammikuuta asti nopean ostajan etuna tarjolla on suurempi muistiversio edullisemman hinnalla. Lisäksi tarjolla on kuitenkin myös piilotettuja tarjouksia.

Galaxy S24 -puhelinten suositushinnat ja yleiset alkuvaiheen tarjoushinnat Suomessa

 • Galaxy S24, 8+128 Gt: 949 €
 • Galaxy S24, 8+256 Gt: 1 099 € (30.1. asti tarjouksena 949 €)
 • Galaxy S24+, 12+256 Gt: 1 199 €
 • Galaxy S24+, 12+512 Gt: 1 329 € (30.1. asti tarjouksena 1 199 €)
 • Galaxy S24 Ultra, 12+256 Gt: 1 499 €
 • Galaxy S24 Ultra, 12+512 Gt: 1 629 € (30.1. asti tarjouksena 1 499 €)
 • Galaxy S24 Ultra, 12 Gt + 1 Tt: 1 869 € (30.1. asti tarjouksena 1 629 €)

Perusvärivaihtoehtoja Galaxy S24:stä ja S24+:sta ovat musta Onyx Black, harmaa Marble Gray, violetti Cobalt Violet sekä keltainen Amber Yellow. Galaxy S24 Ultrassa värit kantavat vastaavasti nimiä Titanium Black, Titanium Gray, Titanium Violet ja Titanium Yellow.

Samsung Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ ja Galaxy S24 aiemmin vuotaneissa kuvissa.
Samsung Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ ja Galaxy S24 aiemmin vuotaneissa kuvissa.
Samsung Galaxy S24, S24+ ja S24 Ultra.
Samsung Galaxy S24, S24+ ja S24 Ultra.
Galaxy S24 Ultra neljänä eri perusvärivaihtoehtona.
Galaxy S24 Ultra neljänä eri perusvärivaihtoehtona.
Samsung Galaxy S24 Ultra erikoisvärivaihtoehtoina.
Samsung Galaxy S24 Ultra erikoisvärivaihtoehtoina.

Vain Samsungin omassa verkkokaupassa myytäviä erikoisvärejä Galaxy S24 -puhelimista ovat vaaleansininen Sapphire Blue / Sapphire Titanium, vaaleanvihreä Jade Green / Jade Titanium sekä oranssi Sandstone Orange / Titanium Orange.

Lähes kaikki Galaxy S24 -puhelimista ehti paljastua jo ennakkoon, joten kovin paljon uutta kerrottavaa Samsungille ei enää julkistuksen yhteyteen jäänyt.

Uutuuksissa Samsung on keskittynyt tekoälyominaisuuksiin, joista on nyt saatu tarkempia tietoja. Samsung on tuonut generatiivista tekoälyä useisiin sovelluksiin ja toimintoihin Galaxy S24 -puhelimissa, ja brändännyt tekoälyominaisuutensa yhteisen Galaxy AI -nimen alle. Tekoälytoimintoja nähdään lähtökohtaisesti kolmella eri osa-alueella, joita ovat viestintä, kuvan- ja videonmuokkaus sekä tuottavuus. Laajoilta osin Samsung hyödyntää Googlen Gemini Pro -tekoälymallia pilvessä tai Gemini Nano -tekoälymallia puhelimessa itsessään sovellustensa tekoälyn taustalla. Lisäksi kuvatoiminnoissa hyödynnetään Googlen Imagen 2 -tekoälymallia.

Tekoälyominaisuuksien vaatima laskenta tapahtuu monilta osin suoraan itse puhelimessa, mutta osittain myös pilvessä. Pääosin toiminnot vaativat kuitenkin Samsung-tilille kirjautumisen. Asetuksissa Samsung tarjoaa valinnan, jolla voi estää tietojensa prosessoinnin pilvipalvelussa, mikä poistaa osan toiminnoista käytöstä. Huolimatta pilvipalvelujen mahdollisesta käytöstä, Samsung ei kuitenkaan tallenna käyttäjien toiminnoissa syöttämää tai tekoälyn tuottamaa dataa.

Galaxy S24 -puhelinten uusia tekoälyominaisuuksia ovat:

 • Viestintä
  • Puhelujen reaaliaikainen kääntäminen (Live Translate). Puhelinkeskusteluja voi käydä reaaliaikaisella käännöksellä. Puhelun alussa koneääni ilmoittaa vastapuolelle puhelussa käytettävän tekoälykäännöstä. Tuettuna on toistaiseksi 13 kieltä, joihin suomi ei kuulu. Käännös toimii kaksisuuntaisesti: esimerkiksi englannin kielen puhelin kääntää vastapuolelle vaikkapa espanjaksi, ja vastavuoroisesti itse kuulee espanjasta englantiin käännetyn puheen. Lisäksi keskustelu ilmestyy käännettynä näytölle myös tekstimuodossa. Toiminnon prosessointi tapahtuu pelkästään puhelimessa.
  • Viestien käännökset, sävyn muuttaminen sekä oikeinkirjoitus- ja kielioppiehdotukset (Chat Assist) Samsung-näppäimistössä. Samsung-virtuaalinäppäimistöä käytettäessä eri viestisovelluksissa kirjoittamansa viestin voi kääntää 13 eri kielelle, sen sävyä muuttaa tai antaa tekoälyn korjata oikeinkirjoitusta ja kielioppia. Tekoäly tarjoaa pyydettäessä viestistä eri tyylisiä, vaihtoehtoisia ehdotuksia – esimerkiksi asiallisempaa, rennompaa sekä some-julkaisuihin istuvampaa hashtagien kera. Tämä toimii myös suomeksi.
  • Tulkki puhuttujen keskustelujen reaaliaikaiseen kääntämiseen. Tulkkitoiminto kääntää puheen eri kielelle ääneen sekä puhelimen ruudulla. Näin kasvokkain keskustelu onnistuu ilman yhteistä kieltä. Käännökset toimivat suoraan puhelimessa ilman pilvipalvelua, mutta suomi ei ole toistaiseksi tuettujen kielten joukossa.
Samsungin mainosvideo näyttää, miten generatiivinen muokkaus toimii parhaimmillaan.
Samsungin mainosvideo näyttää, miten generatiivinen muokkaus toimii parhaimmillaan.
 • Kuvan- ja videonmuokkaus
  • Generatiivinen muokkaus, jolla voi siirtää tai poistaa kuvien kohteita tai suoristaa kuvan. Tekoälyllä kuvan täyttävällä muokkauksella voi kuvasta ihmistä tai muuta kohdetta siirtää, muuttaa kokoa tai poistaa kokonaan. Generatiivinen tekoäly täydentää tyhjäksi jäävän kohdan parhaaksi katsomallaan tavalla. Samoin toimii kuvan suoristaminen, jossa tekoäly täydentää kuvaa reunoilta saattaakseen sen jälleen kokonaiseksi. Tekoälymuokkaus jättää kuvan alakulmaan tähtikuvakkeen ja kuvan metadataan myös tiedon muokkauksesta.
  • Videoiden hidastaminen (Instant Slow-mo). Kaikkia Galaxy S24 -puhelimilla kuvattuja videoita voi myöhemmin hidastaa tekoälyn avulla. Käytännössä toiminto luo haluttuun hidastuskohtaan tekoälyllä lisää väliruutuja niin, että toistoa on mahdollista hidastaa sulavalla tavalla.
  • Lisäksi tarjolla on älykkäitä ehdotuksia kuvan muuttamisesta taustaltaan sumennetuksi muotokuvaksi, remasteroinnista sekä heijastusten poistamisesta. Viimeksi mainittua on päivitetty entiseen verrattuna paremmin toimivaksi.
Tekoäly voi remasteroida kuvan ja parantaa sen laatua.
Tekoäly voi remasteroida kuvan ja parantaa sen laatua.
Tekoäly voi luoda muistiinpanoista yhteenvedon.
Tekoäly voi luoda muistiinpanoista yhteenvedon.
 • Tuottavuus
  • Muistiinpanojen automaattinen muotoilu, yhteenvedot, korjaukset ja käännökset sekä kansilehtien luominen Samsung Notes -sovelluksessa. Muistiinpanosovellus osaa generatiivisella tekoälyllä luoda pidemmistä muistiinpanoista tiivistettyjä yhteenvetoja, minkä lisäksi tekoäly voi jäsennellä muistiinpanot esimerkiksi väliotsikoilla ja listoilla. Tarjolla on myös tekstin korjaukset ja käännökset. Lisäksi sovellus luo muistiinpanoille sopivan kansilehden. Nämä toimivat myös suomeksi.
  • Ääninauhuri keskustelujen transkriptioimiseen tekstiksi ja yhteenvedoiksi, jotka voi myös kääntää. Oma osansa tuottavuustoimintojen tekoälyä on lisäksi ääninauhurissa, jonka voi asettaa kuuntelemaan keskustelua ja kirjaamaan sen muistiin tekstimuodossa. Toiminto ei vielä tue suomea. Keskustelua kuunnellessaan eri puhujat tunnistetaan, ja yhteensä osallistujia voi olla jopa kahdeksan kappaletta. Keskustelun tallentamisen jälkeen tekstistä voi luoda tekoälyllä tiivistetyn yhteenvedon.
  • Yhteenvedot ja käännökset verkkosivuista Samsung Internet -selaimessa. Verkkosivujen tekstisisällöstä saa napin painalluksella lyhyemmän generatiivisen tekoälyn luoman yhteenvedon. Toimii myös suomeksi.
Ääninauhuri taltioi keskustelun tekstimuotoon ja merkitsee eri puhujat.
Ääninauhuri taltioi keskustelun tekstimuotoon ja merkitsee eri puhujat.

Lisäksi yhteistyössä Googlen kanssa Galaxy S24 -puhelimissa esitellään uusi Circle to Search -toiminto. Kotipainikkeen painamisen jälkeen mistä tahansa näytön näkymästä kohteen ympäröimällä voi tehdä Google-kuvahaun. EU-alueella toiminto on toistaiseksi muuta maailmaa rajoittuneempi, eikä vielä tuota aiheeseen liittyvää generatiivisen tekoälyn luomaa yhteenvetoa.

Yhteistyössä Googlen kanssa Galaxy S24 -puhelimet esittelevät Circle to Search -hakutoiminnon.
Yhteistyössä Googlen kanssa Galaxy S24 -puhelimet esittelevät Circle to Search -hakutoiminnon.

Edellä mainittujen monien tekoälytoimintojen ohella Samsung tarjoaa asetusten kokeiluvalikon kautta käyttöönotettavaksi myös pari uutta tekoälyperustaista taustakuvien luontitoimintoa.

Tekoälyllä voi luoda uusia omia taustakuvia. Toiminto ei mahdollista täysin vapaata pyyntöä, vaan oman uniikin taustakuvan voi luoda eri Samsungin tarjoamia teemoja ja valintoja yhdistellen.

Lisäksi toisena vaihtoehtona My Weather Wallpaper -toiminto mahdollistaa esimerkiksi henkilökuvaan perustuvat taustakuvat, jotka mukautuvat älykkäästi kulloiseenkin säätilaan. Valitun kuvan taustalla näkyy siis animaatio sääoloista, ja sää, vaikkapa lumisade, toimii älykkäästi valitun kuvan kanssa johtaen esimerkiksi lumihiutaleiden kasaantumiseen henkiökuvassa pään päälle.

Samsungin mukaan sen tekoälytoimintojen muuttamisesta maksulliseksi ei ole päätöksiä, ja erikseen Samsung on kertonut omien tekoälytoimintojensa säilyvän maksuttomina ainakin läpi vuoden 2025.

Galaxy S24 -puhelimet saapuvat markkinoille Android 14 -käyttöjärjestelmäversiolla osana uutta One UI 6.1 -ohjelmistoversiota. Tekoälyominaisuuksien ohella toinen merkittävä ohjelmistouutinen Galaxy S24 -puhelimissa liittyy päivitystukeen: Samsung on pidentänyt päivityslupauksensa uutuuksissa peräti seitsemään sukupolveen käyttöjärjestelmäversiopäivityksiä että seitsemään vuoteen tietoturvapäivityksiä aiemmasta 4+5-lupauksestaan.

Samsungin pidennetty päivityslupaus vastaa Googlen syksyn 2023 Pixel 8 -puhelimissa nähtyä.

Laitteiston osalta valtavan suuria teknisiä muutoksia Galaxy S24 -puhelimissa ei ole tapahtunut edeltäviin Galaxy S23 -malleihin verrattuna.

Galaxy S24 Ultrassa on ensi kertaa titaanirunko.
Galaxy S24 Ultrassa on ensi kertaa titaanirunko.

Galaxy S24 Ultrassa on uudistuksena alumiinin sijaan titaanista valmistettu runko. Galaxy S24 ja S24+ jatkavat alumiinirungolla (Armor Aluminum 2.0).

Muotoilussa Galaxy S24 -puhelimissa on tapahtunut hienosäätöä. Galaxy S24 Ultrassa on myös nyt täysin tasainen näyttö ilman enää kaarevia reunoja. Galaxy S24 ja S24+ puolestaan ovat uudistuneet muotoilun osalta tasaisilla sivuilla.

Samsungin mukaan Galaxy S24 Ultrassa tasaiseen näyttöön on siirrytty käyttäjäpalautteen perusteella: tasainen näyttö on parempi muun muassa kynäkäyttön kannalta.

Näytöissä uutta on LTPO-teknologian löytyminen myös Galaxy S24:stä ja S24+:sta, minkä myötä niissäkin virkistystaajuus mukautuu joustavasti 1-120 hertsin välillä mahdollistaen virrankulutuksen pienentymisen. Lisäksi Galaxy S24:n ja S24+:n näytöt ovat edeltäjiinsä verrattuna 0,1 tuumaa suurempia 6,2 ja 6,7 tuuman koollaan, ja Galaxy S24+ on saanut samalla korkeamman QHD+-tarkkuuden (3120×1440 pikseliä) edelleen 6,8 tuuman näytöllä varustetun Galaxy S24 Ultran tavoin.

Huomattavana parannuksena näytöt uutuuksissa ovat entistä kirkkaampia yltäen 1 500 nitin tyypilliseen enimmäiskirkkauteen ja jopa 2 600 nitin huippukirkkauteen verrattuna vastaavasti 1 200 ja 1 750 nitiin Galaxy S23 -puhelimissa. Kirkkaus on parantunut siis jopa 40 prosentilla. Samalla myös näyttöjen kosketusherkkyys on parantunut 12 prosentilla.

Galaxy S24 Ultrassa on käytössä näytön pintana upouusi Corningin Gorilla Armor -lasi, jonka kerrotaan olevan peräti nelinkertaisesti kestävämpää naarmuja ja iskuja vastaan kilpailevaan alumiinisilikaattilasiin verrattuna verrattuna. Samalla Gorilla Armor -lasin heijastavuus on myös laskenut 75 prosentilla tyypilliseen lasiin verrattuna, mikä parantaa huomattavasti näytön luettavuutta. Gorilla Armor -lasin valmistamisessa käytetään 25-prosenttisesti kierrätysmateriaalia.

S Pen -kynä ja sen säilytyspaikka ovat edelleen Galaxy S24 Ultran erikoisuus.

Samsung Galaxy S24 ja S24+ eri väreissä.
Samsung Galaxy S24 ja S24+ eri väreissä.

Järjestelmäpiirien osalta Samsung on päätynyt erilaiseen ratkaisuun kuin Galaxy S23 -puhelimissa. Siinä missä kaikissa Galaxy S23 -puhelimissa maailmanlaajuisesti on Qualcommin Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy -järjestelmäpiiri, Galaxy S24:n ja S24+:n osalta järjestelmäpiiri vaihtelee markkina-alueittain.

Maailmanlaajuisesti, mukaan lukien siis myös Euroopassa, uutuuksista ainoastaan Galaxy S24 Ultrassa on Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiiri – jälleen for Galaxy -erikoisversiona erilaisilla kellotaajuuksilla verrattuna Snapdragon 8 Gen 3:n perusversioon. Tehokkaimman ytimen kellotaajuus yltää for Galaxy -versiossa 3,39 gigahertsiin, kun se perusversiossa rajoittuu 3,3 gigahertsiin. Muiden ydinten enimmäiskellotaajuus for Galaxy -versiossa vaikuttaa kuitenkin olevan vastavuoroisesti niukasti matalampi.

Galaxy S24:ssä ja S24+:ssa järjestelmäpiirinä on Samsungin oma Exynos 2400. Se sisältää yhteensä kymmenen keskussuoritinydintä verrattuna kahdeksaan Snapdragon 8 Gen 3:ssa, sillä vähävirtaisia säästöytimiä on kahden sijaan neljä. Lisäksi Exynos 2400:ssä on uusi Xclipse 940 -grafiikkasuoritin.

Mukana molemmissa järjestelmäpiireissä entistä tehokkaampi tuki esimerkiksi säteenseurannalle mahdollistaen luonnollisempien grafiikoiden toteuttamisen peleissä.

Jäähdytykseen Samsung on panostanut: jäähdytysjärjestelmän osana höyrykammio on Galaxy S24:ssä 50 prosenttia, Galaxy S24+:ssa 60 prosenttia ja Galaxy S24 Ultrassa 90 prosenttia suurempi kuin edeltäjissään.

Samsung Galaxy S24, Marble Gray.
Samsung Galaxy S24, Marble Gray.

RAM-käyttömuistia Galaxy S24+ tarjoaa edeltäjänsä 8 gigatavun sijaan 12 gigatavua, kuten myös Galaxy S24 Ultra nyt kaikissa muistiversioissaan (Galaxy S23 Ultrassa pienimmässä muistiversiossa 8 gigatavua). Galaxy S24:ssä RAM-muistin määrä on yhä 8 gigatavua.

Tallennusmuistia Galaxy S24:ssä on 128 tai 256 gigatavua, Galaxy S24+:ssa 256 tai 512 gigatavua sekä Galaxy S24 Ultrassa 256 tai 512 gigatavua tai 1 teratavu. Muistikorttipaikkaa ei ole.

Galaxy S24:n ja S24+:n osalta kamerakokoonpano jatkaa käytännössä edeltäviin malleihin nähden ennallaan sisältäen yhä 50 megapikselin pääkameran, 12 megapikselin ultralaajakulmakameran sekä 10 megapikselin 3x optisen zoomin telekameran.

Galaxy S24 Ultrassa pääkameran tarkkuus on edeltäjän tavoin yhä 200 megapikseliä Samsungin ISOCELL HP2 -kennolla. Myös 12 megapikselin 120 asteen ultralaajakulmakamera ja 10 megapikselin 3x optisen zoomin telekamera ovat jatkoa aiemmasta.

Samsung Galaxy S24+, Cobalt Violet.
Samsung Galaxy S24+, Cobalt Violet.

Merkittävänä muutoksena Galaxy S24 Ultran kamerakokoonpanossa edeltäjien 10x optisen zoomin ja 10 megapikselin telekamera on korvattu 5x optisen zoomin ja 50 megapikselin telekameralla. Suurempi tarkkuus auttaa sitä saavuttamaan edelleen korkean kuvanlaadun 10x-kuvauksessakin, minkä lisäksi 5x-kuvauksen laatu on luonnollisesti selvästi aiempaa parempi, kun sille on suoraan oma kameransa.

Uudessa telekamerassa on f/3,4-aukko, joten suhteessa edeltäjään (f/4,9) kameran pitäisi tallentaa enemmän valoa ja toimia näin paremmin hämärässä. Lisäksi Samsungin mukaan uusi 5x-telekamera tarjoaa korvaamaansa 10x-telekameraan verrattuna myös 60 prosenttia suuremman pikselikoon (neljä pikseliä yhdistäen 1,4 mikronia), mikä sekin parantaa suoriutumista vähäisessä valossa. Lisäksi kameran vakautusta on parannettu kaksinkertaisesti laajemmalla optisen kuvanvakaimen toiminta-alueella.

Edessä kaikissa Galaxy S24 -puhelimissa on yhä automaattitarkenteinen 12 megapikselin kamera.

Videokuvaus kaikilla Galaxy S24 -puhelimilla onnistuu jopa 8K-tarkkuudella. Galaxy S24 -puhelimissa on myös parannettu gyroskooppianturin toimintaa videokuvauksen yhteydessä erottamaan paremmin kuvaajan ja kuvauskohteen liikettä toisistaan. Tämän kerrotaan mahdollistavan tehokkaamman kohinanvaimennuksen sekä selkeämmät videot myös vähäisessä valossa sekä kauempana kohteista.

Kuvaamisominaisuuksia Samsung on uudistanut esimerkiksi Super HDR -esikatselulla ennen kuvan nappaamista sekä entistä laajemmalla tuella parhaimman laadun mahdollistavalle Samsungin kameraohjelmistolle eri some-sovelluksissa. Lisäksi Galleriassa ja Instagramissa syötejulkaisuihin ja Reels-julkaisuihin tarkasteltavat kuvat esitetään nyt Super HDR -muodossa.

Akkujen kapasiteetit ovat kasvaneet hieman Galaxy S24:ssä (3 900 -> 4 000 mAh) sekä S24+:ssa (4 700 -> 4 900 mAh) edeltäjämalleista samalla, kun Galaxy S24 Ultra tarjoaa yhä 5 000 milliampeeritunnin akun. Pikalatauksen teho rajoittuu yhä Galaxy S24:ssä 25 wattiin, kun S24+ ja S24 Ultra tukevat 45 watin pikalatausta. Kaikissa on lisäksi tuettuna 15 watin langaton lataus.

Mitä muihin ominaisuuksiin tulee, niin vain Galaxy S24 Ultralle ilmoitetaan Wi-Fi 7 -tuki, kun S24:ssä ja S24+:ssa Wi-Fi-tuki yltää 6E-tasolle. UWB-lähilaitepaikannus löytyy edellisen sukupolven tavoin edelleen vain Galaxy S24+:sta ja Galaxy S24 Ultrasta, ei Galaxy S24 -perusmallista.

Samsung Galaxy S24 Ultra, Titanium Yellow.
Samsung Galaxy S24 Ultra, Titanium Yellow.

Mitoissa ja painossa muutokset ovat varsin vähäisiä, ja käytännössä S24, S24+ ja S24 Ultra ovat samankokoisia ja -painoisia kuin edeltäjänsä. Kaikissa rakenne on myös yhä IP68-luokitellusti pöly- ja vesitiivis.

Samsung on edistänyt myös ympäristöpanostuksiaan Galaxy S24 -puhelimissa. Uusina lisäyksinä kierrätysmateriaalia käytetään nyt akussa koboltin, kaiuttimissa harvinaisten maametallien, virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeissa TPU-muovin ja kaiuttimissa teräksen osalta. Lisäksi muutenkin kierrätysmuovin, -lasin ja -alumiinin käyttöä on lisätty.

Tarkemmin Galaxy S24 Ultrassa ja S24+:ssa akuissa on vähintään 50 prosenttia kierrätettyä kobotlttia. Galaxy S24:ssä määrä on vähintään 10 prosenttia. Kaikkien Galaxy S24 -puhelinten kaiuttimissa on 100-prosenttisesti kierrätettyä neodyymiä ja vähintään 40-prosenttisesti kierrettyä terästä. Painikkeissa käytetään vähintään 10-prosenttisesti kierrätettyä TPU-muovia.

Kaikkien Galaxy S24 -puhelinten myyntipakkaus on valmistettu 100-prosenttisesti kierrätetystä paperimateriaalista.

Samsung Galaxy S24:n, Galaxy S24+:n ja Galaxy S24 Ultran tekniset tiedot

 • Runko Armor Aluminum 2.0 -alumiinia Galaxy S24:ssä ja S24+:ssa, titaania Galaxy S24 Ultrassa, takapinta lasia
 • Näyttö
  • Galaxy S24: 6,2 tuuman LTPO AMOLED -näyttö 19,5:9-kuvasuhteella, 2340×1080 pikselillä (418 PPI), joustavasti mukautuvalla 1-120 hertsin virkistystaajuudella ja HDR10+ -tuella, Corning Gorilla Glass Victus 2 -lasi
  • Galaxy S24+: 6,7 tuuman LTPO AMOLED -näyttö 19,5:9-kuvasuhteella, 3120×1440 pikselillä (516 PPI), joustavasti mukautuvalla 1-120 hertsin virkistystaajuudella ja HDR10+ -tuella, Corning Gorilla Glass Victus 2 -lasi
  • Galaxy S24 Ultra: 6,8 tuuman LTPO AMOLED -näyttö 19,5:9-kuvasuhteella, 3120×1440 pikselillä (505 PPI), joustavasti mukautuvalla 1-120 hertsin virkistystaajuudella ja HDR10+ -tuella, Corning Gorilla Armor -lasi
 • Ultraääniteknologian sormenjälkilukija näytön alla
 • S Pen -kynätuki ja -säilytyspaikka Galaxy S24 Ultrassa
 • Stereokaiuttimet ja Dolby Atmos -tilaäänituki
 • Järjestelmäpiiri
  • Galaxy S24 ja S24+: Samsung Exynos 2400 (4 nm, 10 keskussuoritinydintä, 1x 3,2 GHz Arm Cortex-X4 + 2x 2,9 GHz Arm Cortex-A720 + 3x 2,6 GHz Arm Cortex-A720 + 4x 1,95 GHz Arm Cortex-A520, Xclipse 940 -grafiikkasuoritin)
  • Galaxy S24 Ultra: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy (4 nm, 8 keskussuoritinydintä, 1x 3,39 GHz Arm Cortex-X4 + 3x 3,1 GHz Arm Cortex-A720 + 2x 2,9 GHz Arm Cortex-A720 + 2x 2,2 GHz Arm Cortex-A520, Adreno 750 -grafiikkasuoritin)
 • RAM-käyttömuisti (LPDDR5X) ja tallennusmuisti
  • Galaxy S24: 8+128 tai 8+256 Gt
  • Galaxy S24+: 12+256 tai 12+512 Gt
  • Galaxy S24 Ultra: 12+256 Gt, 12+512 Gt tai 12 Gt + 1 Tt
  • Ei muistikorttipaikkaa
 • Takakamerat
  • Galaxy S24 ja Galaxy S24+
   • 50 megapikselin pääkamera 85 asteen kuvakulmalla, 1/1,56″ Samsung ISOCELL GN3 -kennolla, 1,0 mikronin pikselikoolla, f/1,8-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
   • 12 megapikselin ultralaajakulmakamera 120 asteen kuvakulmalla, 1/2,55″ kennolla, 1,4 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla
   • 10 megapikselin 3x optisen zoomin telekamera 36 asteen kuvakulmalla, 1/3,94″ kennolla, 1,0 mikronin pikselikoolla, f/2,4-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
   • 30x Space Zoom -digitaalizoom
  • Galaxy S24 Ultra
   • 200 megapikselin pääkamera 85 asteen kuvakulmalla, 1/1,3″ Samsung ISOCELL HP2 -kennolla, 0,6 mikronin pikselikoolla, f/1,7-aukolla, Super Clear Lens -linssillä ja optisella kuvanvakaimella
   • 12 megapikselin ultralaajakulmakamera 120 asteen kuvakulmalla, 1/2,55″ kennolla, 1,4 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla
   • 10 megapikselin 3x optisen zoomin telekamera 36 asteen kuvakulmalla, 1/3,52″ kennolla, 1,12 mikronin pikselikoolla, f/2,4-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
   • 50 megapikselin 5x optisen zoomin telekamera 22 asteen kuvakulmalla, 1/2,51″ kennolla, 0,7 mikronin pikselikoolla, f/3,4-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
   • 100x Space Zoom -digitaalizoom
 • Videokuvaus jopa 8K-tarkkuudella
 • 12 megapikselin automaattitarkenteinen etukamera 80 asteen kuvakulmalla, 1/3,2″ kennolla, 1,12 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla
 • Kaksi nano-SIM-korttipaikkaa ja eSIM
 • 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
 • Wi-Fi 6E -tuki Galaxy S24:ssä ja S24+:ssa, Wi-Fi 7 S24 Ultrassa, Bluetooth 5.3 -yhteys, NFC-lähiyhteys
 • UWB-lähilaitepaikannus Galaxy S24+:ssa ja S24 Ultrassa
 • GPS / GLONASS / BDS / Galileo / QZSS -paikannus
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / barometri / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin / Hall-tunnistin
 • USB-C-liitäntä (USB 3.2 Gen 1)
 • Akku ja lataus
  • Galaxy S24: 4 000 milliampeeritunnin akku ja 25 watin pikalataus (30 minuutissa 50 %)
  • Galaxy S24+: 4 900 milliampeeritunnin akku ja 45 watin pikalataus (30 minuutissa 65 %)
  • Galaxy S24 Ultra: 5 000 milliampeeritunnin akku ja 45 watin pikalataus (30 minuutissa 65 %)
  • 15 watin langaton lataus ja langaton virranjako eli käänteinen langaton lataus
 • Mitat ja paino
  • Galaxy S24: 147 x 70,6 x 7,6 millimetriä ja 167 grammaa
  • Galaxy S24+: 158,5 x 75,9 x 7,7 millimetriä ja 196 grammaa
  • Galaxy S24 Ultra: 162,3 x 79 x 8,6 millimetriä ja 232 grammaa
 • IP68-luokitellusti pöly- ja vesitiivis rakenne
 • Android 14 -käyttöjärjestelmäversio osana Samsung One UI 6.1 -ohjelmistoa

Kaikki Galaxy S24 -värivaihtoehdot

Galaxy S24

Samsung Galaxy S24, Onyx Black.
Samsung Galaxy S24, Onyx Black.
Samsung Galaxy S24, Marble Gray.
Samsung Galaxy S24, Marble Gray.
Samsung Galaxy S24, Cobalt Violet.
Samsung Galaxy S24, Cobalt Violet.
Samsung Galaxy S24, Amber Yellow.
Samsung Galaxy S24, Amber Yellow.
Samsung Galaxy S24, Sapphire Blue.
Samsung Galaxy S24, Sapphire Blue.
Samsung Galaxy S24, Jade Green.
Samsung Galaxy S24, Jade Green.
Samsung Galaxy S24, Sandstone Orange.
Samsung Galaxy S24, Sandstone Orange.

Galaxy S24+

Samsung Galaxy S24+, Onyx Black.
Samsung Galaxy S24+, Onyx Black.
Samsung Galaxy S24+, Marble Gray.
Samsung Galaxy S24+, Marble Gray.
Samsung Galaxy S24+, Cobalt Violet.
Samsung Galaxy S24+, Cobalt Violet.
Samsung Galaxy S24+, Amber Yellow.
Samsung Galaxy S24+, Amber Yellow.
Samsung Galaxy S24+, Sapphire Blue.
Samsung Galaxy S24+, Sapphire Blue.
Samsung Galaxy S24+, Jade Green.
Samsung Galaxy S24+, Jade Green.
Samsung Galaxy S24+, Sandstone Orange.
Samsung Galaxy S24+, Sandstone Orange.

Galaxy S24 Ultra

Samsung Galaxy S24 Ultra, Titanium Black.
Samsung Galaxy S24 Ultra, Titanium Black.
Samsung Galaxy S24 Ultra, Titanium Gray.
Samsung Galaxy S24 Ultra, Titanium Gray.
Samsung Galaxy S24 Ultra, Titanium Violet.
Samsung Galaxy S24 Ultra, Titanium Violet.
Samsung Galaxy S24 Ultra, Titanium Yellow.
Samsung Galaxy S24 Ultra, Titanium Yellow.
Samsung Galaxy S24 Ultra, Titanium Blue.
Samsung Galaxy S24 Ultra, Titanium Blue.
Samsung Galaxy S24 Ultra, Titanium Green.
Samsung Galaxy S24 Ultra, Titanium Green.
Samsung Galaxy S24, Titanium Orange.
Samsung Galaxy S24, Titanium Orange.