Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Paljastus: Microsoftilta tulossa 2. lokakuuta myös 15 tuuman Surface Laptop 3

Microsoft tulee julkistamaan 2. lokakuuta ohjelmassa olevassa Surface-julkistustilaisuudessaan myös uuden 15 tuuman näytöllä varustetun version Surface Laptop 3:sta, kertoo luotettavista paljastuksistaan tunnettu Roland Quandt WinFuture.de-sivustolla.

Kolmannen sukupolven Surface Laptop -läppäri on näin tulossa saatavilla kahdella näyttövaihtoehdolla, kooltaan joko entuudestaan tutut 13,5 tuumaa tai uusi 15 tuumaa.

Myös 15 tuuman Surface Laptop 3:n näytön kuvasuhde tulee olemaan 3:2 ja se tukee Surface Pen -kynän käyttöä.

Aiemmin Microsoft on tarjonnut 15 tuuman näyttökoon jo Surface Book -kannettavissaan, joissa näyttöosa on irroitettavissa näppäimistöstä.

Lisäksi Microsoftin odotetaan julkistavan 2. lokakuuta ainakin seuraavan sukupolven Surface Pro 7:n sekä mahdollisesti pitkään huhumyllyssä pyörineen Centaurus-koodinimellisen laitteensa.

Surface Pron ja Surface Laptopin odotetaan uudistuvan sisäiseltä tekniikaltaan muun muassa tehokkaammilla suorittimilla designin säilyessä pääosin ennallaan. Lisäksi molempien odotetaan vihdoin saavan päivityksenä myös USB-C-liitännän.

Lisäksi Microsoftilta odotetaan uusia Surface-nappikuulokkeita, jotka tunnetaan koodinimellä Morrison, sekä esimerkiksi uusia näppäimistöjä joissa oikeanpuoleinen Windows-painike on korvattu Office-painikkeella.

Edullisimman Surface-tietokoneen, Surface Gon, uudistumisesta ei ole kuultu mitään. Nykyisen alkuperäisen Surface Gon esittelystä on kuitenkin tulee kuluneeksi kaksi vuotta, joten sen puolesta myös Surface Go voi päivittyä lokakuussa.

Centaurus-projektista kuultiin ensi kerran jo joulukuussa 2018, kun Microsoftin ja Intelin kerrottiin yhteistuumin kehittävän kaksinäyttöistä laitetta. Lisää vettä huhumyllyyn kaatoi tieto Windowsin kevytversiosta, Windows Litestä, jolla myös Centauruksen huhutaan toimivan. Aiemmin Microsoftilta uumoiltiin Andromeda-koodinimeä kantavaa pienempää laitetta, joka olisi ollut jotakin tabletin, tietokoneen ja älypuhelimen yhdistävää. Andromeda on sittemmin peruttu, ja kehitystyö näyttää siirtyneen kookkaampaan Centaurus-laitteeseen.

Centaurus saattaa myös olla valmis esiteltäväksi nyt lokakuun tilaisuudessa mutta varmoja raportteja tästä ei ole vielä kuultu. Windowsin Lite-versio ei välttämättä ole vielä valmis julkaistavaksi tänä vuonna, joten Centaurus-laitteen esittelyä voisi pitää yllätyksenä. Microsoft saattaa kuitenkin vilauttaa uutuutta, vaikkei sitä kattavasti vielä esittelisikään.