Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhu: Lumioiden myynti loppuu täysin joulukuussa

Microsoft on aikeissa lopettaa Lumia-myynnin joulukuussa, kertoo WinBeta-sivusto. Tiedon lähteenä kerrotaan olevan yhtiön työntekijä, joka haluaa pysyä nimettömänä.

Microsoftin kerrotaan valmistelevan myynnin lopetusta. WinBeta arvelee, että käytännössä kyse voisi olla myös valmistuksen lopetuksesta ja laitteet loppuvat sitten kaupoista omaa tahtiaan.

Microsoft ei kommentoinut asiaa WinBetalle.

Viime aikoina tämän hetken myynnissä olevista Lumia-malleista on nähty yhä vain suurempia alennuksia alkuperäisistä hinnoista. Muun muassa Lumia 950 ja Lumia 950 XL -lippulaivamallien hinta on painunut jo alle puoleen lanseerauksen ajoista viime vuoden loppupuolella.

Aggressiiviset hinnanalennukset kielivät Microsoftin ja jälleenmyyjien tarpeista hankkiutua eroon varastoissa olevista Lumia-puhelimista.

Microsoftin Lumia-valikoima on myös kaventunut. Uusin sarja koostuu Lumia 950 -kaksikon lisäksi Lumia 550:stä ja Lumia 650:stä, joka julkistettiin toistaiseksi viimeisimpänä Lumiana, jollaiseksi se myös näillä näkymin on jäämässä.

WinBetan mukaan Microsoft on siirtänyt Lumia-puhelimia omissa myymälöissään sivuun paraatipaikoilta. Lisäksi sen verkkokaupassa osassa maista Lumiat on jo siivottu myös pois päänavigaatiosta. Microsoft on myös ajanut alas Lumia-tilejä sosialisen median palveluissa.

Microsoftilta odotetaan vielä joskus uutta puhelinta, niin sanottua Surface-puhelinta ainakin. Kuten aiemmin tänään kerroimme, sen osalta aikataulu näyttäisi kuitenkinosoittavan vähintäänkin vasta noin vuoden päähän nykyhetkestä.