DJI:n tulevan Mini 3 -dronen kuvat ja tiedot paljastuivat

Uutuus tulossa DJI:ltä.

DJI:n tuleva Mini 3 -kuvauskopteri on paljastunut kattavasti kiinalaisen DealsDrone-tilin julkaisemissa vuodoissa. Sekä tekniset yksityiskohdat että ulkoasu ovat nyt selvillä.

DJI Mini 3 on riisuttu versio aiemmin esitellystä DJI Mini 3 Prosta. Kaksikolla on paljon yhteistä, mutta vuototietojen perusteella Mini 3:sta puuttuu ainakin Pro-mallin kehittyneet, esteiden havainnointiin käytetyt sensorit.

Kopterissa on neljä propellia ja sama kamera kuin Mini 3 Prossa. Vuotokuva: Twitter-käyttäjä DealsDrone.

Lisäksi Mini 3:n kantavuus on OluSync 2 -teknologian rajoittamana vain 10 kilometriä siinä missä Pro-mallilla voi lentää jopa 25 kilometrin päähän (OluSync 3). Lentoajassa Mini 3 sen sijaan päihittää sisarmallinsa kahdeksalla minuutilla pysyen yhdellä akulla ilmassa jopa 38 minuuttia.

DJI Mini 3:ssa on 1/1,3-tuumakoon kamera tuella 4K-videoille 60 ruutua sekunnissa, ja teknisesti kyseessä vaikuttaisi olevan tismalleen sama kamerakokoonpano kuin Mini 3 Prossa.

Ulkoisestikin Mini 3 ja Mini 3 Pro vaikuttavat kohtalaisen samankaltaisilta, ja myös nyt vuotanut Mini 3 taittuu kätevästi kasaan kuljettamista varten. Sisarmalli painaa vain 249 grammaa, ja niin ikään vielä julkistamaton Mini 3 lienee täten hyvin kevyt.

Kopteri taittuu kasaan kuljettamista varten. Vuotokuva: Twitter-käyttäjä DealsDrone.
Myyntipakkauksen sisältö. Vuotokuva: Twitter-käyttäjä DealsDrone.

Vuototietojen mukaan DJI Mini 3 maksaa edullisimmillaan 668 puntaa eli noin 770 euroa toimitettuna yhdessä DJI RC-N1 -ohjaimen kanssa. Vertailun vuoksi Mini 3 Pron suositushinta samaisen ohjaimen kanssa on 859 euroa.

Peruspaketin ohella myyntiin tullee DJI:ltä tuttuun tapaan myös paremmin varusteltuja vaihtoehtoja esimerkiksi lisäakuilla.

DJI Mini 3 esiteltäneen jo lähiaikoina. Virallista tietoa julkistuksesta ei kuitenkaan toistaiseksi ole.