Testissä BMW 3-sarjan uusin painos – ajettavuus kerää kiitosta

BMW 3-sarja on baijerilaisvalmistajan globaali menestyjä. Seitsemäs sukupolvi tarjoaa sitä, mitä Kolmoselta on totuttu odottamaan.

Ensimmäinen 3-sarja esiteltiin vuonna 1975, minkä jälkeen automallia on myyty yli 15 miljoonaa kappaletta. Siitä on vuosien ja mallisukupolvien saatossa muodostunut yksi BMW:n malliston kulmakivistä ja mittapuu oman segmenttinsä ajettavuudessa. Etenkin viimeisen kohdalla valmistaja oli edellisen sukupolven kohdalla hieman hakoteillä, mutta nyt suunta vaikuttaa lupaavalta.

Uusi 3-sarja on edeltäjäänsä aavistuksen isompi, mutta helposti tunnistettavissa mallisarjan edustajaksi. Muotoilussa on aiempaa enemmän totuttelemista lukuisten pokkausten ja monipuolisten muotojen ansiosta. Sisätiloissa Kolmonen noudattaa isoveljien tyyliä ja tarjoaa laadukkaasti viimeistellyn tuntuman.

BMW uudisti edellisen mallin voimalinjat kattavasti faceliftin yhteydessä, joten ne käytännössä tuttuja F30-mallisarjasta. Voimalinjoja olennaisempaa olikin saada päivitystä alustaan ja ohjaukseen, jotka ovat ottaneet merkittäviä askeleita eteenpäin sekä mukavuuden että ajettavuuden osalta. Uusi 3-sarja on edeltäjäänsä lähempänä luokan mittatikun paikkaa.

Katso BMW 3-sarjan koko testi oheiselta videolta.

Kuva: Mikko Autio

Lue lisää:
Ensituntuma: Uusi BMW 3-sarja korjaa edeltäjän heikkouksia, mutta ei tarjoa mullistuksia
Koeajossa uusi BMW 3-sarja – paluu omalle paikalleen
Ensituntuma: BMW 330e – ladattava hybridi kulkee jopa 66 kilometriä sähköllä
Koeajossa uusi BMW 3-sarjan farmari – maukasta ajettavuutta ja vahvaa suorituskykyä vauhdikkaaseen farkkuarkeen

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.