Uudistunut Opel Astra pian Suomessa

Vähäisistä ulkonäkömuutoksista johtuen Astran uudistuminen tapahtuu uusien voimalinjojen ja varusteiden voimalla. Kotimaan hinnat selviävät pian ja autoja odotellaan heti ensi vuoden alkupuolella.

Uudistunut Opel Astra pihistelee päästöissä ja esittelee useita uusia varusteita pian myös Suomessa. Teknavi oli paikalla jo auton ensimmäisen koeajomahdollisuuden yhteydessä Frankfurtissa Saksassa, jossa otimme ensituntumat dieselmoottorilla varustetusta Sports Tourer -farmarimallista. Kannattaa tutustua myös samalla suunnalla suoritettuun koeajoon portaattomalla vaihteistolla varustetusta bensiinimoottorisesta 5-ovisesta versiosta.

Kuljettajan paikalta on helpointa havaita muutokset. Mittaristoon ja tietoviihdejärjestelmään on kumpaankin tarjolla 8-tuumaa näyttöä. Samalla palvelutarjontaan liittyy Android Auto ja Apple CarPlay. Näiden lisäksi aktiivinen vakionopeudensäädin osaa nyt jatkaa matkaa pysähdyksistäkin, etukamera tunnistaa jalankulkijat ja lämmitystä on saatavilla sekä rattiin että tuulilasiin.

Polttoainepihistelyä on haettu uusista voimalinjoista. Bensiinimoottorilla ja manuaalivaihteistolla tehovaihtoehdot ovat 110, 130 tai 145 hevosvoimaa, mutta moottori on aina turboahdettu 1,2-litrainen kolmesylinterinen. CVT-automaattivaihteisessa vaihtoehdossa bensiinimoottori kasvaa 1,4-litraiseksi ja tehoa siinä on 145 hevosvoimaa. Dieselmoottori on 1,5-litrainen tehovaihtoehdoilla 105 hv ja 122 hv, joista tehokkaampi on saatavilla myös yhdeksänvaihteisella automaatilla.

Tämän lisäksi kulutuslukemien kevennystä on tehty painoa pudottamalla ja ilmanvastusta hiomalla. Aerodynamiikkaa on parannettu erityisesti auton alla tapahtuvaa pyörteilyä vähentämällä. Näin esimerkiksi Sports Tourer saavuttaa ilmanvastuskertoimen 0,26.

Ulkonäkömuutoksista tuntuvin on keulamaskin siipimäinen kromielementti, jonka muoto jatkuu ajovalojen sisälle. Viimeksi mainitut on saatavilla lisävarusteena Opelin IntelliLux led-matrix -teknologialla. Lisäksi myös etupuskuria on muotoiltu uusiksi.

Suomen hinnat selviävät näillä näkymin joskus joulukuussa ja autoja kannattaa kysellä heti ensi vuoden alkupuolella jälleenmyyjiltä. Siihen saakka saamme odottaa tämänhetkisten tietojen varassa. 

Kuvat: Henri Posa

Lue myös:
Koeajossa uudistunut Opel Astra portaattomalla vaihteistolla – huomaamatta hiottu
Esittelyssä Patria 6×6 – loikka yli vuosikymmenten
Opel Grandland X PHEV on nelivetoinen ja 300-hevosvoimainen lataushybridi – ja hintakin on selvillä

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.