Subarulta yksi pohjalevy kaikkiin lähitulevaisuuden malleihin

Japanilainen bokserimoottoreista ja nelivetoisuudesta tunnettu Subaru esittelee uuden monipuolisesti käyttöön tulevan Global-perusrakenteen. Valmistajan tiedotteen mukaan kaikki tulevaisuuden mallit vuoteen 2025 tulee perustumaan tälle perusrakenteelle.

Uusi laajasti käyttöön tuleva perusrakenne on osa Subarun toukokuussa 2014 julkaisemaa Prominence 2020 -projektia. Tämän päämääränä on luonnollisesti saada lisäkasvua yrityksen liiketoimintaan, mutta myös vahvistaa Subaru-brändin tunnettavuutta maailmanlaajuista.

Uusi Global-perusrakenne yhdistyy Subarun perinteisiin tekniikoihin eli bokserimoottoreihin, AWD-nelivetoon sekä törmäyksiä ehkäisevään Eye-Sight-järjestelmään. Rakenne itsessään on huomattavasti aiempaa jäykempi. Vääntöjäykkyys on kasvanut nykyisiin rakenteisiin verrattuna 70 prosentilla, ja törmäysenergiaa uusi rakenne vaimentaa 40 prosenttia edeltäjiään paremmin. Jäykempi rakenne parantaa myös mukavuutta, sillä se vähentää korin ääniä ja värinöitä.

Uusi perusrakenne huomioi myös tulevaisuuden tarpeet voimalinjan suhteen. Samalle rakenteelle pystytään tekemään pelkällä polttomoottorilla toimiva, hybridikäyttöinen pistokkeella tai ilman sekä täyssähköinen auto. Saman perusrakenteen käyttäminen eri voimalinjojen kanssa synnyttää merkittäviä säästöjä suunnittelu- ja tuotantokustannuksissa.

Ensimmäinen uutta perusrakennetta hyödyntävä auto on vielä tämän vuoden aikana esiteltävä uusi Subaru Impreza.

Lue lisää uudesta Imprezasta:
Subarun legenda tekee paluun Tokiossa​
Uudesta Imprezasta myös neliovinen versio​
Salakuvat: Näiden naamioiden alta löytyy uusi Subaru Impreza